Jože BartoljJože Bartolj
Miha MočnikMiha Močnik
Andrej ŠinkoAndrej Šinko
Novomeški škof Andrej Saje med oskrbovanci doma (foto: Škofija Novo mesto)
Novomeški škof Andrej Saje med oskrbovanci doma | (foto: Škofija Novo mesto)

Škof Saje v domu za ostarele

Novice | 20.12.2023, 12:46 Marjana Debevec

Novomeški škof Andrej Saje je v ponedeljek obiskal Dom upokojencev in oskrbovancev Impoljca, v župniji Studenec. Srečal se je z vodstvom doma in daroval sveto mašo. Direktorica Darja Cizelj je povedala, da imajo oskrbovanci doma duhovno oskrbo, saj je v ustanovi sveta maša dvakrat na mesec, duhovnik pa je vedno na voljo za nujne obiske.

Kot je še zapisano na spletni strani škofije Novo mesto, se je Škof Andrej Saje zahvalil za prisrčen sprejem, pozdravil je vse navzoče pri sveti maši in jim položil na srce, da je bližnji božični praznik priložnost za srečanje z Bogom in med seboj. Poudaril je pomen vere v življenju, ki je korenina v različnih viharjih in izvir upanja v preizkušnjah.

Ob koncu je blagoslovil še podobo bl. Alojzija Grozdeta, ki bo odslej nameščena v kapeli doma, saj je prav v tem domu preživela zadnje obdobje življenja njegova mama.

Škof Saje blagoslavlja sliko bl. Alojzija Grozdeta
Škof Saje blagoslavlja sliko bl. Alojzija Grozdeta © Škofija Novo mesto

Novice
Skupina Booom! (photo: osebni arhiv) Skupina Booom! (photo: osebni arhiv)

Po uvrstitvi v finale so odšli tudi v cerkev

Patrik Mrak, Luka Cvetičanin in Matevž Derenda, člani skupine Booom! so na festivalu »Una Voce per San Marino«, tekmovanju, na katerem v San Marinu izbirajo svojega predstavnika za pesem ...

Pogajanja o OMD na MKGP (photo: MKGP) Pogajanja o OMD na MKGP (photo: MKGP)

Črni torek za slovensko in evropsko kmetijstvo

Pričakovanja kmečkih stanovskih organizacij, da se bodo včerajšnja pogajanja z predstavniki Ministrstva za kmetijstvo gozdarstvo in prehrano, pod vodstvom ministrice Mateje Čalušić in predstavniki ...