Jože BartoljJože Bartolj
Miha MočnikMiha Močnik
Andrej ŠinkoAndrej Šinko
Papež v molitvi pred podobo Marije, rešiteljice rimskega ljudstva v cerkvi Marije velike (foto: Vatican News)
Papež v molitvi pred podobo Marije, rešiteljice rimskega ljudstva v cerkvi Marije velike | (foto: Vatican News)

Papež bi rad bil pokopan v cerkvi Marije Velike

Novice | 13.12.2023, 12:29 Marjana Debevec

Papež Frančišek je v pogovoru za mehiško televizijo razkril, da bi želel biti pokopan v cerkvi Marije Velike, ker čuti veliko pobožnost do Matere Božje. Povedal je, da kraj groba, ki naj bi bil že izbran, ni toliko njegova odločitev, ampak bolj obljuba Devici. Spomnimo, da sveti oče pred vsakim potovanjem in po njem obišče Marijo v omenjeni cerkvi, kjer prosi za blagoslov obiska in se ji potem zahvali.

Papež je cerkev Marije Velike v času svojega pontifikata obiskal kar 115. Povedal je, da je Marijo v omenjeni cerkvi obiskal še preden je postal papež vsakokrat, ko je bil v rimu.

Sveti oče, ki bo v nedeljo dopolnil 87 let, je mehiški novinarki tudi pojasnil, da si prizadeva za preoblikovanje papeških pogrebnih slovesnosti, ki naj bi postale bolj preproste. Zatrdil je, da kljub zdravstvenim težavam, ki so ga pestile letos, ni nikoli razmišljal o odstopu. V prihodnjem letu si papež želi odpotovati v Belgijo, na Polinezijo in v rodno Argentino.

Novice
Skupina Booom! (photo: osebni arhiv) Skupina Booom! (photo: osebni arhiv)

Po uvrstitvi v finale so odšli tudi v cerkev

Patrik Mrak, Luka Cvetičanin in Matevž Derenda, člani skupine Booom! so na festivalu »Una Voce per San Marino«, tekmovanju, na katerem v San Marinu izbirajo svojega predstavnika za pesem ...

Pogajanja o OMD na MKGP (photo: MKGP) Pogajanja o OMD na MKGP (photo: MKGP)

Črni torek za slovensko in evropsko kmetijstvo

Pričakovanja kmečkih stanovskih organizacij, da se bodo včerajšnja pogajanja z predstavniki Ministrstva za kmetijstvo gozdarstvo in prehrano, pod vodstvom ministrice Mateje Čalušić in predstavniki ...