Slavi KoširSlavi Košir
Marko ZupanMarko Zupan
Marta JerebičMarta Jerebič
Blaž Švab in Slovenski pozdrav (foto: osebni arhiv)
Blaž Švab in Slovenski pozdrav | (foto: osebni arhiv)

Blaž Švab: »V medijih se ne poslavljamo«

Slovenija | 13.12.2023, 08:52 Rok Mihevc

O ukinjanju oddaje V petek zvečer smo poročali prvi, takrat se je za naš radio oglasil voditelj oddaje Blaž Švab, ki je tokrat po snemanju zadnjih oddaj objavil še osebni zapis.

Brez ekipe bi bil siromak oz. sanjač

»Rad imam deželo Radovednega tačka, Malih sivih celic, Nedeljskih 60, Dnevnika... Rad imam RTV Slovenija. In ob koncu snemanja oddaj čutim HVALEŽNOST za ta privilegij, da sem smel vsak petek reči "Dober večer" toliko gledalcem in jim lepšati večere. Hvaležen za tako zaupanje in res dobre sodelavce Televizije Slovenija. Naprej. Čutim izredno HVALEŽNOST do velike ekipe ljudi, s katero smo skupaj soustvarjali oddaje in pri številnih projektih sodelovali kot zunanji sodelavci televizije. Del tega teama sem bil tudi jaz. Televizija je ekipa in naša je bila sanjska. Brez nje bi bil zgolj siromak oziroma sanjač z željo in idejami, nič drugega. Hvala, da sem bil lahko del te ekipe.

"Svet se vrti okoli tistih, za katere ustvarjamo"

Največjo HVALEŽNOST pa čutim do glasbenikov, do pevk in pevcev, ki so vsak petek dali gledalcem toliko enih lepih dobrih občutkov, toliko enega časa in truda, toliko ene ljubezni, da sem bil večkrat ganjen do solz, ker to zmorejo samo glasbeniki, vedno nesebično, vedno za svojo publiko. In kot me je naučila moja najboljša mentorica, že pred mnogimi leti, ko sem začel z delom na radiu (Radiu Rogla), v medijih se ne poslavljamo, v medijih gremo samo naprej, ko je konec oddaje, sledi nova, ko je konec oddaje, ostanejo dobri občutki, vrnejo pa se težke skrbi, ki jih imamo vsi, kako bomo prebrodili dan, kako bomo premagovali vsakdanje skrbi in težave, v medijih, na radiu in televiziji, se ne poslavljamo, ker nismo egoisti, ki bi menili, da se svet vrti samo okoli nas, vedno se okoli tistih, za katere ustvarjamo.

Ganjen do solz

In to ste vi, dragi gledalci, poslušalci... HVALEŽEN sem vam, da ste oproščali številne napake in lepo sprejeli tisto, kar je uspelo. Ganjen do solz. Srečen. Vsem želim mirne praznike. In da bi se kmalu znova srečali, ko bo čas za to. Do takrat pa se ne poslavljamo, ampak se znova in znova lepo pozdravljamo... na poti, na cesti, v trgovini, na tržnici, na televiziji... Vse dobro, družba. Rad vas imam.«

Slovenija
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.