Slavi KoširSlavi Košir
Marko ZupanMarko Zupan
Marta JerebičMarta Jerebič
Luč miru iz Betlehema (foto: https://skavti.si/)
Luč miru iz Betlehema | (foto: https://skavti.si/)

V Slovenijo je prispela Luč miru iz Betlehema

Slovenija | 11.12.2023, 10:08 Alen Salihović

Slovenski skavti so v soboto iz avstrijskega Linza v Slovenijo prinesli Luč miru iz Betlehema. Včeraj so jo že bodo ponesli po vseh svojih lokalnih enotah, od koder jo bodo nato v naslednjih dveh tednih odnesli do ljudi in tudi najvišjih predstavnikov države.

Luč miru vsako leto v votlini Jezusovega rojstva v Betlehemu prižge avstrijski skavt, ki se je v tistem letu še posebej izkazal, in jo prinese v Avstrijo, kjer jo nato prevzamejo tudi slovenski skavti. Zaradi vojne je letos luč v Betlehemu prižgala izraelska deklica in jo na letališču predala avstrijskim skavtom.

Plamen Luči miru iz Betlehema tudi letos spremlja dobrodelni namen

Prostovoljne prispevke bodo zbirali med deljenjem plamena, pomagati pa je mogoče tudi z donacijami preko SMS-sporočil. S ključnima besedama LUC1 ali LUC5, poslanima na 1919, je mogoče prispevati enega ali pet evrov. Z zbranimi sredstvi nameravajo neposredno pomagati najbolj prizadetim otrokom v letošnjih ujmah. 

Slovenija, Cerkev na Slovenskem, Novice
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.