Slavi KoširSlavi Košir
Marko ZupanMarko Zupan
Marta JerebičMarta Jerebič
Peter Končan  (foto: Don Bosko Slovenija)
Peter Končan | (foto: Don Bosko Slovenija)

Imenovan novi predstojnik salezijanske inšpektorije v Sloveniji

Slovenija | 07.12.2023, 13:21 Alen Salihović

Med zimskim zasedanjem vrhovnega sveta salezijanske družbe je kardinal Ángel Fernández Artime, predstojnik don Boskovih salezijancev, s soglasjem članov svojega sveta za novega predstojnika salezijanske inšpektorije v Sloveniji za šestletno obdobje 2024-2030 imenoval salezijanca Petra Končana, piše na spletni strani Don Bosko Slovenija.

Peter Končan se je rodil 30. maja 1974 v Ljubljani, salezijanski noviciat opravil v Pinerolu (Italija) in prve zaobljube izpovedal 8. septembra 1993, večne pa 8. septembra 1999 v Ljubljani. Študij teologije je končal na Salezijanski papeški univerzi v Rimu in je bil 29. junija 2001 v Ljubljani posvečen v duhovnika, so še zapisali. 

Končan je trenutno ravnatelj salezijanske skupnosti Ljubljana – Rakovnik, drugo triletje je inšpektorjev vikar in inšpektorialni delegat za formacijo. Nasledil bo dosedanjega inšpektorja Marka Košnika, ki mu mandat poteče 24. maja 2024.

Vir: Don Bosko Slovenija

Slovenija, Cerkev na Slovenskem, Novice
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.