Maja MorelaMaja Morela
Jakob ČukJakob Čuk
Marjana DebevecMarjana Debevec
 (foto: )
| (foto: )

Veter težave povzročil tudi na delu ostrešja cerkve v Ribnici

| 02.12.2023, 13:58 Alen Salihović

Močan veter je včeraj težave povzročil tudi na delu ostrešja cerkve v Ribnici. Župnik Anton Berčan je na FB profilu zapisal, da je veter razkril pločevinasto streho na absidi nad oltarjem. V nevarnosti je bilo, da bi začelo zamakati in s tem tudi poškodovati fresko Sv. Trojice, ki jo je naslikal slikar Janez Wolf. »Gasilci so se danes več ur trudili, da so kljub dežju in vetrovnem vremenu pokrili s ponjavo streho in s tem preprečili, da bi nastala še večja škoda. Hvala vam, gasilci, za vaše delo, ki ni bilo enostavno. Dež in veter sta še oteževala vaše delo. Še enkrat hvala in sv. Florjan naj vas varuje in vam da še veliko moči za vaše požrtvovalno delo. Bog vas blagoslovi,« je zapisal župnik Berčan.

Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.