Matjaž MerljakMatjaž Merljak
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Andrej ŠinkoAndrej Šinko
Stoječe ovacije za 97-letno Ivanko Mežan v polni Gallusovi dvorani Cankarjevega doma (foto: Rok Mihevc)
Stoječe ovacije za 97-letno Ivanko Mežan v polni Gallusovi dvorani Cankarjevega doma | (foto: Rok Mihevc)

Poklon spoštovani 97-letni Ivanki Mežan

Radijski utrip | 08.11.2023, 08:54 Rok Mihevc

Prav posebno ganljiv trenutek na 29. Gala koncertu v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma je bil, ko smo se poklonili tudi zlatemu jubileju premiere filma »Cvetje v jeseni«. S Simfoničnim orkestrom Cantabile nam ga je pričaral Tomaž Plahutnik.

Poklonili pa smo se tudi eni izmed igralk tega filma, Ivanki Mežan, za katero smo bili posebej počaščeni, da smo jo imeli med seboj. Stoječe ovacije polne dvorane, dolg aplavz, cmok v grlu in solze v očeh mnogih so pričale, kako poseben pečat je 98-letna igralka pustila slovenski kulturi. »Naj vam cvetje nikoli ne uvene,« je še zaključila spoštovana Ivanka Mežan, ki je bila nadvse presenečena in hvaležna za pozornost publike.

Ivanka Mežan
Ivanka Mežan © Rok Mihevc

Ivanka Mežan
Ivanka Mežan © Rok Mihevc

Navdušena publika
Navdušena publika © Rok Mihevc

Poglejte si še ostale foto utrinke z Gala koncerta

Radijski utrip
Prebivalci Hersona (photo: Caritas Spes) Prebivalci Hersona (photo: Caritas Spes)

Zakaj se Ukrajinci bojijo prihahajoče zime

Ruske sile so ponoči nad Ukrajino izstrelile več kot 40 brezpilotnih letalnikov iranske izdelave. Pred tem naj bi ukrajinska vojska pri Kačjem otoku v Črnem morju sestrelila ruski bombnik Su-24. ...

Covid-19 bo očitno postal naš sezonski spremljevalec (photo: Pexels / Edward Jenner) Covid-19 bo očitno postal naš sezonski spremljevalec (photo: Pexels / Edward Jenner)

Petina okužb je covid-19

Petina okužb, ki so v porastu v teh zimskih tednih, je covid-19. Tako je v oddaji Svetovalnica opozorila družinska zdravnica iz Zdravstvenega doma Ljubljana dr. Jarmila Trček Breznikar, ki je ...