Štefan IskraŠtefan Iskra
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Marta JerebičMarta Jerebič
Stoječe ovacije za 97-letno Ivanko Mežan v polni Gallusovi dvorani Cankarjevega doma (foto: Rok Mihevc)
Stoječe ovacije za 97-letno Ivanko Mežan v polni Gallusovi dvorani Cankarjevega doma | (foto: Rok Mihevc)

Poklon spoštovani 97-letni Ivanki Mežan

Radijski utrip | 08.11.2023, 08:54 Rok Mihevc

Prav posebno ganljiv trenutek na 29. Gala koncertu v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma je bil, ko smo se poklonili tudi zlatemu jubileju premiere filma »Cvetje v jeseni«. S Simfoničnim orkestrom Cantabile nam ga je pričaral Tomaž Plahutnik.

Poklonili pa smo se tudi eni izmed igralk tega filma, Ivanki Mežan, za katero smo bili posebej počaščeni, da smo jo imeli med seboj. Stoječe ovacije polne dvorane, dolg aplavz, cmok v grlu in solze v očeh mnogih so pričale, kako poseben pečat je 98-letna igralka pustila slovenski kulturi. »Naj vam cvetje nikoli ne uvene,« je še zaključila spoštovana Ivanka Mežan, ki je bila nadvse presenečena in hvaležna za pozornost publike.

Ivanka Mežan
Ivanka Mežan © Rok Mihevc

Ivanka Mežan
Ivanka Mežan © Rok Mihevc

Navdušena publika
Navdušena publika © Rok Mihevc

Poglejte si še ostale foto utrinke z Gala koncerta

Radijski utrip
Carlo Acutis (photo: ) Carlo Acutis (photo: )

Carlo Acutis bo razglašen za svetnika

Papež Frančišek je odobril čudež po blaženem Carlu Acutisu in s tem odprl pot njegovi kanonizaciji, so spočili iz Vatikana. Datum kanonizacije še ni znan.

 (photo: Rok Mihevc)  (photo: Rok Mihevc)

Ritem srca 2024 - reportaža

Petkov večer je tokrat prinesel reportažo iz letošnjega festivala Ritem srca. Prečesali smo dogajanje po dolgem in počez, slišali pogovore z gosti, nastopajočimi, organizatorji, obiskovalci. Na ...

Pavle Ravnohrib in Matic Vidic v družbi s. Mete (photo: ARO) Pavle Ravnohrib in Matic Vidic v družbi s. Mete (photo: ARO)

Pavle Ravnohrib in Matic Vidic: O veri brez sramu

Pavle Ravnohrib in Matic Vidic sta kristjana in javni osebnosti, ki želita s svojimi t.i. talk showi prebujati Slovenijo in ljudi spodbujati k osebnemu razmišljanju o veri, vesti in pogumu.

Slovenska zastava, domoljublje (photo: Rok Mihevc) Slovenska zastava, domoljublje (photo: Rok Mihevc)

Vse informacije na enem mestu

Dolgoletna želja se je uresničila. Vsem, ki se želijo vrniti v Slovenijo, se priseliti ali sodelovati s Slovenijo, ni več treba “od okenca do okenca”. Informacije finančne uprave, centrov za ...