Slavi KoširSlavi Košir
Marko ZupanMarko Zupan
Marta JerebičMarta Jerebič
Stoječe ovacije za 97-letno Ivanko Mežan v polni Gallusovi dvorani Cankarjevega doma (foto: Rok Mihevc)
Stoječe ovacije za 97-letno Ivanko Mežan v polni Gallusovi dvorani Cankarjevega doma | (foto: Rok Mihevc)

Poklon spoštovani 97-letni Ivanki Mežan

Radijski utrip | 08.11.2023, 08:54 Rok Mihevc

Prav posebno ganljiv trenutek na 29. Gala koncertu v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma je bil, ko smo se poklonili tudi zlatemu jubileju premiere filma »Cvetje v jeseni«. S Simfoničnim orkestrom Cantabile nam ga je pričaral Tomaž Plahutnik.

Poklonili pa smo se tudi eni izmed igralk tega filma, Ivanki Mežan, za katero smo bili posebej počaščeni, da smo jo imeli med seboj. Stoječe ovacije polne dvorane, dolg aplavz, cmok v grlu in solze v očeh mnogih so pričale, kako poseben pečat je 98-letna igralka pustila slovenski kulturi. »Naj vam cvetje nikoli ne uvene,« je še zaključila spoštovana Ivanka Mežan, ki je bila nadvse presenečena in hvaležna za pozornost publike.

Ivanka Mežan
Ivanka Mežan © Rok Mihevc

Ivanka Mežan
Ivanka Mežan © Rok Mihevc

Navdušena publika
Navdušena publika © Rok Mihevc

Poglejte si še ostale foto utrinke z Gala koncerta

Radijski utrip
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.