Jože BartoljJože Bartolj
Andrej JermanAndrej Jerman
Meta PotočnikMeta Potočnik
Klic dobrote (foto: Matjaž Maležič)
Klic dobrote | (foto: Matjaž Maležič)

Upanje za vse

Slovenija | 27.11.2023, 13:53 Marta Jerebič

Z današnjim dnem vstopamo v Teden Karitas, ki nas letos nagovarja z geslom »Upanje za vse«, ki je tudi letošnja vodilna misel dobrodelnega koncerta Klic dobrote. Ta bo 29. novembra ob 20. uri v Dvorani Golovec v Celju, z neposrednim prenosom na TV SLO 1, Radiu Slovenija in Radiu Ognjišče.

»Večina posameznikov, ki se obrne na Karitas, se znajde v izjemno težkih okoliščinah, pogosto zaradi pomanjkanja materialnih sredstev, velikokrat pa tudi v duhovni, čustveni stiski. Paket pomoči, ki ga ponuja Karitas, ne predstavlja zgolj materialne podpore, ampak je hkrati vstopnica v odnos, v katerem se lahko celijo rane življenja,« so zapisali na Slovenski karitas, ki nas znova vabi, da pokažemo sočutje in solidarnost do družin v stiski ter prispevamo svoj prispevek.

Finančna sredstva, zbrana na dobrodelnem koncertu in spremljajočih akcijah Karitas v mesecu decembru, so glavni vir za materialno pomoč na župnijskih Karitas, kjer vsako leto pomagajo več kot 22.000 družinam v stiski. Vrata Karitas so ljudem odprta na 445 župnijskih Karitas, kjer se preko celega leta več kot 9.700 prostovoljcev trudi pomagati, podpirati in opogumiti ljudi v stiski.

Na posebni telefonski številki 01 472 00 11 bodo na dan dobrodelne akcije med 20. in 22. uro zbirali prispevke za družine. Svoj prispevek pa lahko sporočite tudi preko obrazca na spletni strani www.karitas.si.

Nastopajoči

S pesmijo nas bodo nagovarjali skupina DIAMANTI, Ansambel Unikat, Ansambel Vikend, Monika in Gregor Avsenik, Nuša Derenda, Vivere, Gregor Ravnik, Anuša Mrlak, Lenart Cizej, Helena Blagne, Manca Hribar, Andres Jerman, Jakob Čuk, Barbara Zalaznik, Tina Debevec, Marina Klinc Oset in Dekliški zbor sv. Stanislava Škofijske klasične gimnazije.

Z besedo vas bosta nagovarjala Bernarda Žarn in Jure Sešek. Med dobrodelnim koncertom pa bodo večkrat pogledali v Studio 1 v Ljubljano, ker bo voditelj Rok Škrlep v družbi predstavnikov Cirkusa Fuskabo med mladimi prostovoljci Karitas in Slovenskimi skavti.

Tokratno javljanje bo iz Primorske, kjer se bo fantom iz terapevtske skupnosti Vrtnica v sredo zvečer pridružila voditeljica Ališa Kasjak Gutman. Z njimi bo spregovorila o življenju v skupnosti in njihovi poti brez odvisnosti.

Ponovitev dobrodelnega koncerta bo v ponedeljek, 4. 12. 2023, ob 15.55 na 2. programu TV Slovenija. Prostovoljne denarne prispevke bodo gledalci lahko oddali tudi med ponovitvijo.

Vse možnosti za donacije v okviru dobrodelnega koncerta Klic dobrote:

· Na posebni telefonski številki 01 472 00 11 na dan dobrodelnega koncerta v sredo, 23. 11. 2022, med 20. in 22. uro. · Ves čas preko spletnega obrazca na www.karitas.si.

· V času ponovitve dobrodelnega koncerta v ponedeljek, 4. 12. 2023, ob 15.55 in 17.50.

· Na telefonski številki 01 300 56 60 vse do konca decembra zbiramo sredstva za pomoč slovenskim družinam v stiski.

· Z nakazilom na TRR:

Slovenska karitas, Kristanova ulica 1, 1000 Ljubljana

TRR : SI56 02140-0015556761

Namen: Klic dobrote – pomoč družinam

Sklic: SI00 3514

Koda namena: CHAR

Slovenija
Damijana Medved (photo: Rok Mihevc) Damijana Medved (photo: Rok Mihevc)

Katera je vaša najlepša slovenska beseda?

Leta 1999 je Unesco 21. februar razglasil za mednarodni dan maternega jezika. Datum je bil izbran kot spomin na protest in smrt bengalskih študentov, ki so 21. februarja 1952 v Pakistanu zahtevali ...

Aleš Abram in Maja Morela z družbo (photo: Urša Sešek) Aleš Abram in Maja Morela z družbo (photo: Urša Sešek)

Kačo namesto psa?

V studiu smo poleg Aleša Abrama iz Društva ljubiteljev eksotičnih živali Bioexo gostili tudi rdečerepega udava Feliksa in bradato agamo Tineta. Aleš Abram poudarja, da se eksotičnih živali držijo ...

Gnojenje z živinskimi gnojili z mehanizacijo z nizkimi izpusti v zrak (photo: Franz W. / Pixabay) Gnojenje z živinskimi gnojili z mehanizacijo z nizkimi izpusti v zrak (photo: Franz W. / Pixabay)

O časovnih prepovedih gnojenja

Z gnojenjem zemlji vračamo hranila, ki jih v času vegetacije gojene kmetijske rastline porabijo. Uredba o varstvu voda pred onesnaževanjem z nitrati iz kmetijskih virov predpisuje, da se v zimskem ...