Maja MorelaMaja Morela
Jakob ČukJakob Čuk
Marjana DebevecMarjana Debevec
Vladimir Prebilič (foto: Rok Mihevc)
Vladimir Prebilič | (foto: Rok Mihevc)

V zakonu o obnovi vzdrževanje vodotokov ni omenjeno

Slovenija | 24.11.2023, 14:52 Rok Mihevc

Kot smo poročali včeraj, je vlada po več mesecih od avgustovskih poplav končno pripravila zakon o obnovi in razvoju. Ta posega na številna področja, omogočil pa naj bi hitro obnovo in normalizacijo razmer na prizadetih območjih ter postavil temelje za nadaljnji razvoj in večjo odpornost na naravne nesreče.

Zakonski predlog ureja tudi vire za financiranje obnove, vključno z nekaterimi začasnimi dodatnimi obremenitvami gospodarstva, ter ureditev zbiranja in porabe sredstev. Za prvi komentar na zakon smo poklicali predsednika Skupnosti občin Slovenije Vladimirja Prebiliča. Kako zadovoljni so z zakonom, kaj pozdravljajo in kaj pogrešajo, prisluhnite v posnetku pogovora

Slovenija
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.