Maja MorelaMaja Morela
Jakob ČukJakob Čuk
Marjana DebevecMarjana Debevec
Nemška zastava pred bundestagom (foto: Pixabay/tvjoern)
Nemška zastava pred bundestagom | (foto: Pixabay/tvjoern)

Tudi papež zaskrbljen zaradi sinode v Nemčiji

Cerkev po svetu | 22.11.2023, 10:01 Marjana Debevec

Papež je odgovoril na pismo štirih Nemk, nekdanjih delegatk sinode v Nemčiji. Na zaskrbljenost, ki so jo teologinje in filozofinje izrazile o razvoju sinodalne poti v njihovi deželi papež odgovarja, da tudi njega skrbijo številni konkretni koraki, s katerimi omenjena lokalna Cerkev še naprej grozi, da se bo vse bolj oddaljevala od skupne poti vesoljne Cerkve.

Spomnil je, da je že v svojem pismu Božjemu ljudstvu leta 2019 vernikom v Nemčiji zatrdil, da ne potrebujejo vedno novih komisij, ki bodo razpravljale o določenih tematikah, ampak naj se raje bolj posvetijo molitvi, pokori in češčenju.

Povabil jih je tudi, naj gredo naproti bratom, še posebej zapuščenim, zapornikom in bolnikom. Tam jim bo po papeževem prepričanju Gospod pokazal pot, kako iti naprej.

Cerkev po svetu
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.