Jože BartoljJože Bartolj
Miha MočnikMiha Močnik
Andrej ŠinkoAndrej Šinko
Nemška zastava pred bundestagom (foto: Pixabay/tvjoern)
Nemška zastava pred bundestagom | (foto: Pixabay/tvjoern)

Tudi papež zaskrbljen zaradi sinode v Nemčiji

Cerkev po svetu | 22.11.2023, 10:01 Marjana Debevec

Papež je odgovoril na pismo štirih Nemk, nekdanjih delegatk sinode v Nemčiji. Na zaskrbljenost, ki so jo teologinje in filozofinje izrazile o razvoju sinodalne poti v njihovi deželi papež odgovarja, da tudi njega skrbijo številni konkretni koraki, s katerimi omenjena lokalna Cerkev še naprej grozi, da se bo vse bolj oddaljevala od skupne poti vesoljne Cerkve.

Spomnil je, da je že v svojem pismu Božjemu ljudstvu leta 2019 vernikom v Nemčiji zatrdil, da ne potrebujejo vedno novih komisij, ki bodo razpravljale o določenih tematikah, ampak naj se raje bolj posvetijo molitvi, pokori in češčenju.

Povabil jih je tudi, naj gredo naproti bratom, še posebej zapuščenim, zapornikom in bolnikom. Tam jim bo po papeževem prepričanju Gospod pokazal pot, kako iti naprej.

Cerkev po svetu
Skupina Booom! (photo: osebni arhiv) Skupina Booom! (photo: osebni arhiv)

Po uvrstitvi v finale so odšli tudi v cerkev

Patrik Mrak, Luka Cvetičanin in Matevž Derenda, člani skupine Booom! so na festivalu »Una Voce per San Marino«, tekmovanju, na katerem v San Marinu izbirajo svojega predstavnika za pesem ...

Pogajanja o OMD na MKGP (photo: MKGP) Pogajanja o OMD na MKGP (photo: MKGP)

Črni torek za slovensko in evropsko kmetijstvo

Pričakovanja kmečkih stanovskih organizacij, da se bodo včerajšnja pogajanja z predstavniki Ministrstva za kmetijstvo gozdarstvo in prehrano, pod vodstvom ministrice Mateje Čalušić in predstavniki ...