Blaž LesnikBlaž Lesnik
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Alen SalihovićAlen Salihović
Predsednik SDS in premier Janez Janša (foto: Spletna stran SDS)
Predsednik SDS in premier Janez Janša | (foto: Spletna stran SDS)

Janša: Smo na pragu resne politične krize

| 20.11.2023, 17:24 Alen Salihović

Kar se dogaja, je odstavljanje premierja Roberta Goloba, prvak SDS Janez Janša komentira uvedbo preiskave Komisije za preprečevanje korupcije zoper premierja. Ocenjuje, da je Slovenija na pragu resne politične krize.

Podpredsednica NSi Vida Čadonič Špelič je medtem ocenila, da uvedba preiskave kaže na to, da je bilo pričanje nekdanje notranje ministrice Tatjane Bobnar in nekdanjega v. d. generalnega direktorja policije Boštjana Lindava pred preiskovalno komisijo DZ resnično. O tem, ali jo zadeva spominja na kak drug primer in morebitne posledice za premierja po uvedbi preiskave KPK, pa je dejala, da se bodo pustili presenetiti.

Očitki KPK, takrat o nepojasnjenem izvoru dela premoženja predsednika SDS Janše, so namreč odnesli drugo Janševo vlado. Takratnega predsednika vlade so z izjemo NSi zapustili vsi koalicijski partnerji.

V koaliciji so s komentarji na uvedbo preiskave skopi in poudarjajo, da morajo svoje delo najprej zaključiti pristojne institucije.

Skok čez Vršič na Mangart pa nazaj v Kranjsko goro. (photo: Rok Gajšek) Skok čez Vršič na Mangart pa nazaj v Kranjsko goro. (photo: Rok Gajšek)

Kriza srednjih let

Z vami bi rad delil nekaj misli in občutji, ki sem jih pri sebi zaznal v zadnjih dneh, tednih, mesecih pa jih, prosim, vzemite s ščepcem soli in kančkom humorja. Pred kratkim sem namreč praznoval ...

Natalija Hormuth (photo: Osebni arhiv) Natalija Hormuth (photo: Osebni arhiv)

Zakaj je glas pot, ki vodi do harmonije?

Natalija Hormuth je profesorica latinščine in francoščine, svetovalka za celostno življenje in zdravje, coaching za vodenje z vrednotami, coaching za zavestno uporabo svojega glasu in solo pevka.