Blaž LesnikBlaž Lesnik
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Alen SalihovićAlen Salihović
Evtanazija (foto: pexels)
Evtanazija | (foto: pexels)

Nikodemovi večeri v Mariboru na temo Etika življenja

Slovenija | 20.11.2023, 10:07 Marta Jerebič

Univerzitetna župnija v Mariboru v sodelovanju s Katoliškim akademskim društvom Amos in Alma Mater Europaea pripravlja Nikodemove večere. Letos bodo ti večeri posvečeni temi "Etike življenja" s posebno mislijo na evtanazijo. Organizatorji so prepričani, da bodo predavanja in diskusije obogatile naše razumevanje in nas spodbudile k globljemu razmišljanju o etičnih vprašanjih, ki zadevajo vse vidike življenja.

Predavanja bodo potekla v veliki predavalnici Alma Mater Europaea – ECM, Slovenska 17, Maribor

Ponedeljek, 20. november ob 19.00:
Študentka Agnes Kojc bo delila svojo izkušnjo življenja s cerebralno paralizo.
Prof. dr. Roman Globokar, moralni teolog in član Komisije Republike Slovenije za medicinsko etiko, bo prispeval svoje strokovno znanje.

Torek, 21. november ob 19.00:
Prim. Jelka Reberšek Gorišek, dr. med., specialistka infektologije, bo predstavila svoje poglede in izkušnje.
Meta Rus dr. med., specializantka družinske medicine, magistra bioetike.

Sreda, 22. november ob 19.30:
Prim. doc. dr. Nevenka Krčevski Škvarč, specialistka anesteziologije in reanimatologije z evropsko specializacijo iz bolečinske medicine in dodatnimi znanji iz paliativne oskrbe, bo delila svoje strokovno mnenje in izkušnje.

Slovenija
Skok čez Vršič na Mangart pa nazaj v Kranjsko goro. (photo: Rok Gajšek) Skok čez Vršič na Mangart pa nazaj v Kranjsko goro. (photo: Rok Gajšek)

Kriza srednjih let

Z vami bi rad delil nekaj misli in občutji, ki sem jih pri sebi zaznal v zadnjih dneh, tednih, mesecih pa jih, prosim, vzemite s ščepcem soli in kančkom humorja. Pred kratkim sem namreč praznoval ...

Natalija Hormuth (photo: Osebni arhiv) Natalija Hormuth (photo: Osebni arhiv)

Zakaj je glas pot, ki vodi do harmonije?

Natalija Hormuth je profesorica latinščine in francoščine, svetovalka za celostno življenje in zdravje, coaching za vodenje z vrednotami, coaching za zavestno uporabo svojega glasu in solo pevka.