Maja MorelaMaja Morela
Jakob ČukJakob Čuk
Marjana DebevecMarjana Debevec
Brezdomec (foto: Pixabay)
Brezdomec | (foto: Pixabay)

Katera hotelska veriga bo pripravila kosilo za revne s papežem?

Svet | 17.11.2023, 14:04 Marta Jerebič

Na željo papeža Frančiška na 33. nedeljo med letom obhajamo svetovni dan revnih. Letos poteka sedmič, sveti oče pa bo ob tej priložnosti ob 10. uri v vatikanski baziliki vodil somaševanje in v dvorani Pavla VI. kosil revnimi.

Tokrat bo za hrano poskrbela veriga hotelov Hilton v Italiji. Že ves teden pa je še bolj kot običajno aktivna Ambulanta »Mati Usmiljenja«, ki sicer vse leto nudi brezplačne storitve brezdomcem. V minulem tednu je razširila svoje storitve z dodatnimi zdravniki, medicinskimi sestrami in prostovoljci.

Poslanica za svetovni dan revnih
Papež Frančišek v svoji poslanici za 7. svetovni dan revnih poudarja, da se vsak dan »zavzemamo za sprejemanje revnih, pa vendar to ni dovolj. Reka revščine teče skozi naša mesta in postaja vedno večja, tako da se celo razliva. Zdi se, da nas ta reka odnaša, tako da je klic naših bratov in sester, ki prosijo za pomoč, podporo in solidarnost, vedno glasnejši. Zato se na nedeljo pred slovesnim praznikom Kristusa, Kralja vesoljstva, zberemo ob njegovi mizi, da bi od Njega znova prejeli dar in se zavezali, da bomo živeli uboštvo in služili ubogim«.

Svet
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.