Blaž LesnikBlaž Lesnik
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Alen SalihovićAlen Salihović
Papež Frančišek (foto: Vatican Media)
Papež Frančišek | (foto: Vatican Media)

Kristjan ni verodostojen, če …

Svet | 15.11.2023, 13:05 Marta Jerebič

Potem ko je papež pri sredinih splošnih avdiencah predstavljal različne pričevalce oznanjevanja evangelija, je danes ta niz katehez o apostolski gorečnosti povzel z vidika apostolske spodbude Veselje Evangelija, ki ta mesec praznuje deseto obletnico.

Papež bo v naslednjih katehezah obravnaval štiri točke apostolske spodbude. Kot prvo točko je tokrat izpostavil veselje.

"Jezus je veselje. Kristjan, ki je nezadovoljen, žalosten ali zamerljiv, ni verodostojen. Zato moramo biti pozorni na svoja čustva." Še posebej v tistih kontekstih, kjer Cerkev ne uživa več določenega družbenega priznanja, obstaja nevarnost, da ljudje prevzamejo odnos malodušja ali maščevanja. Prvi, ki moramo biti evangelizirani, smo zato prav mi, kristjani, je dejal papež.

Vzemimo si čas za molitev za mir

Med pozdravi romarjem iz različnih držav je sveti oče Poljake v luči nedeljskega svetovnega dneva revnih spodbudil, naj bodo še naprej evangeljsko radodarni do potrebnih, posebej do beguncev iz Ukrajine. Na koncu pa znova pozval k molitvi za mir v Ukrajini, Izraelu, Palestini, Sudanu in kjerkoli poteka vojna.

Svet
Natalija Hormuth (photo: Osebni arhiv) Natalija Hormuth (photo: Osebni arhiv)

Zakaj je glas pot, ki vodi do harmonije?

Natalija Hormuth je profesorica latinščine in francoščine, svetovalka za celostno življenje in zdravje, coaching za vodenje z vrednotami, coaching za zavestno uporabo svojega glasu in solo pevka.