Slavi KoširSlavi Košir
Marko ZupanMarko Zupan
Marta JerebičMarta Jerebič
Nataša Pirc Musar (foto: STA / Bor Slana)
Nataša Pirc Musar | (foto: STA / Bor Slana)

Dr. Turk o prvem letu mandata Pirc Musar: Ni predsednica vseh, ampak le tistih, ki so tranzicijsko poslušni!

Slovenija | 13.11.2023, 15:01 Alen Salihović

Mineva leto dni, odkar so volivci mandat na čelu države podelili Nataši Pirc Musar. S skoraj 54 odstotki prejetih glasov je premagala protikandidata Anžeta Logarja in postala prva predsednica samostojne Slovenije za moškimi predhodniki - Milanom Kučanom, Janezom Drnovškom, Danilom Türkom in Borutom Pahorjem. O tem, s čim se Pirc Musar danes lahko pohvali in kako servilna je do aktualne vlade pod vodstvom Roberta Goloba smo vprašali političnega komentatorja profesorja dr. Boštjana Marka Turka.

Nekdanja novinarka in informacijska pooblaščenka Nataša Pirc Musar je pred enim letom na najvišjo politično funkcijo v državi stopila kot odvetnica brez političnih izkušenj, zavezana liberalnim vrednotam in kot je večkrat poudarila varovanju človekovih pravic. Politični komentator, profesor dr. Turk je do njenega dela kritičen.

Če smo videli pot sprave pri nekdanjemu predsedniku Borutu Pahorju, pri aktualni predsednici tega ni zaslediti, je nadaljeval naš sogovornik.

Dejal je še, da je Nataša Pirc Musar zelo naklonjena aktualni vladi pod vodstvom Roberta Goloba, ki po njegovih besedah dela izjemno slabo.

Vabljeni, da prisluhnete pogovoru.

Slovenija, Politika, Novice
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.