Blaž LesnikBlaž Lesnik
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Alen SalihovićAlen Salihović
Nataša Pirc Musar (foto: STA / Bor Slana)
Nataša Pirc Musar | (foto: STA / Bor Slana)

Dr. Turk o prvem letu mandata Pirc Musar: Ni predsednica vseh, ampak le tistih, ki so tranzicijsko poslušni!

Slovenija | 13.11.2023, 15:01 Alen Salihović

Mineva leto dni, odkar so volivci mandat na čelu države podelili Nataši Pirc Musar. S skoraj 54 odstotki prejetih glasov je premagala protikandidata Anžeta Logarja in postala prva predsednica samostojne Slovenije za moškimi predhodniki - Milanom Kučanom, Janezom Drnovškom, Danilom Türkom in Borutom Pahorjem. O tem, s čim se Pirc Musar danes lahko pohvali in kako servilna je do aktualne vlade pod vodstvom Roberta Goloba smo vprašali političnega komentatorja profesorja dr. Boštjana Marka Turka.

Nekdanja novinarka in informacijska pooblaščenka Nataša Pirc Musar je pred enim letom na najvišjo politično funkcijo v državi stopila kot odvetnica brez političnih izkušenj, zavezana liberalnim vrednotam in kot je večkrat poudarila varovanju človekovih pravic. Politični komentator, profesor dr. Turk je do njenega dela kritičen.

Če smo videli pot sprave pri nekdanjemu predsedniku Borutu Pahorju, pri aktualni predsednici tega ni zaslediti, je nadaljeval naš sogovornik.

Dejal je še, da je Nataša Pirc Musar zelo naklonjena aktualni vladi pod vodstvom Roberta Goloba, ki po njegovih besedah dela izjemno slabo.

Vabljeni, da prisluhnete pogovoru.

Slovenija, Politika, Novice
Natalija Hormuth (photo: Osebni arhiv) Natalija Hormuth (photo: Osebni arhiv)

Zakaj je glas pot, ki vodi do harmonije?

Natalija Hormuth je profesorica latinščine in francoščine, svetovalka za celostno življenje in zdravje, coaching za vodenje z vrednotami, coaching za zavestno uporabo svojega glasu in solo pevka.