Sirska ulica (foto: Pixabay)
Sirska ulica | (foto: Pixabay)

Pozabili smo na Sirijo; ljudje pa so izgubili upanje

Novice | 13.11.2023, 11:11 Marjana Debevec

Ob divjanju vojne v Sveti deželi in Ukrajini je svet popolnoma pozabil na Sirijo. Zaradi uničujočih posledic vojne in škode, ki jo je povzročil lanski potres, so mnogi ostali brez službe. Za preživetje so prisiljeni prodajati, kar najdejo doma.

Ljudem je treba vrniti upanje, ponuditi pomoč in predvsem podpreti mlade, da ne bi zapuščali svoje domovine, je poudaril župnik iz Aleppa pater Bahjat Karakash. 

»Prvi izziv je ta, da ljudem prinašamo upanje. To seveda ni lahko, ker na obzorju ni videti nobene politične rešitve. Naš odgovor je v tem, da si zavihamo rokave in pomagamo ljudem dostojno preživeti in jim obenem prinašamo duhovno sporočilo, ki je sporočilo evangelija in upanja.«

Vse ljudi pa je župnik iz Aleppa povabil, naj se zanimajo za situacijo v Siriji, širijo novice o njej, obenem pa zbirajo pomoč in molijo za ljudi, ki so izgubili upanje. Nujno potrebna pa bo tudi mednarodna pomoč, saj se narod sam ne bo mogel rešiti iz te težke situacije.

Novice
Dijaki frizerske šole so uredili stanovalce doma starejših (photo: FB DEOS Center starejših Črnuče) Dijaki frizerske šole so uredili stanovalce doma starejših (photo: FB DEOS Center starejših Črnuče)

Kaj hitro se je naredila prava vrsta ...

Tudi v DEOS Center starejših Črnuče je prišla pomlad in s tem čas za spremembe. Tako so stanovalci medse povabili dijaki Srednje frizerske šole, ki so se vabilu z veseljem odzvali, pišejo na ...