Maja MorelaMaja Morela
Jakob ČukJakob Čuk
Marjana DebevecMarjana Debevec
Sirska ulica (foto: Pixabay)
Sirska ulica | (foto: Pixabay)

Pozabili smo na Sirijo; ljudje pa so izgubili upanje

Novice | 13.11.2023, 11:11 Marjana Debevec

Ob divjanju vojne v Sveti deželi in Ukrajini je svet popolnoma pozabil na Sirijo. Zaradi uničujočih posledic vojne in škode, ki jo je povzročil lanski potres, so mnogi ostali brez službe. Za preživetje so prisiljeni prodajati, kar najdejo doma.

Ljudem je treba vrniti upanje, ponuditi pomoč in predvsem podpreti mlade, da ne bi zapuščali svoje domovine, je poudaril župnik iz Aleppa pater Bahjat Karakash. 

»Prvi izziv je ta, da ljudem prinašamo upanje. To seveda ni lahko, ker na obzorju ni videti nobene politične rešitve. Naš odgovor je v tem, da si zavihamo rokave in pomagamo ljudem dostojno preživeti in jim obenem prinašamo duhovno sporočilo, ki je sporočilo evangelija in upanja.«

Vse ljudi pa je župnik iz Aleppa povabil, naj se zanimajo za situacijo v Siriji, širijo novice o njej, obenem pa zbirajo pomoč in molijo za ljudi, ki so izgubili upanje. Nujno potrebna pa bo tudi mednarodna pomoč, saj se narod sam ne bo mogel rešiti iz te težke situacije.

Novice
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.