Matjaž MerljakMatjaž Merljak
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Tanja DominkoTanja Dominko
 (foto: Pixabay)
| (foto: Pixabay)

Pravna bitka za ohranitev življenja 8-mesečne Angležinje

Svet | 10.11.2023, 11:18 Marta Jerebič

V Veliki Britaniji in Italiji odmeva nov primer bolnega otroka, ki mu zdravniki in sodniki želijo prekiniti življenje kljub nasprotovanju staršev.

8-mesečna Angležinja Indi Gregory trpi za redko obliko mitohondrijske bolezni, ki je za medicinsko znanost neozdravljiva. Da bi jo ohranili pri življenju, je Italija deklici ponudila svoje državljanstvo, pripravljena jo je sprejeti vatikanska prediatrična bolnišnica Bambino Gesù. Odvetniki staršev so včeraj uspeli preprečiti oziroma prestaviti odklop Indi z aparatov, danes popoldne pa naj bi bila znana odločitev sodnikov o morebitni njeni premestitvi v Italijo.

Svet
Prebivalci Hersona (photo: Caritas Spes) Prebivalci Hersona (photo: Caritas Spes)

Zakaj se Ukrajinci bojijo prihahajoče zime

Ruske sile so ponoči nad Ukrajino izstrelile več kot 40 brezpilotnih letalnikov iranske izdelave. Pred tem naj bi ukrajinska vojska pri Kačjem otoku v Črnem morju sestrelila ruski bombnik Su-24. ...

Covid-19 bo očitno postal naš sezonski spremljevalec (photo: Pexels / Edward Jenner) Covid-19 bo očitno postal naš sezonski spremljevalec (photo: Pexels / Edward Jenner)

Petina okužb je covid-19

Petina okužb, ki so v porastu v teh zimskih tednih, je covid-19. Tako je v oddaji Svetovalnica opozorila družinska zdravnica iz Zdravstvenega doma Ljubljana dr. Jarmila Trček Breznikar, ki je ...