Maja MorelaMaja Morela
Aleš KarbaAleš Karba
Alen SalihovićAlen Salihović
Papež pri opoldanski molitvi Angel Gospodov (foto: Vatican News)
Papež pri opoldanski molitvi Angel Gospodov | (foto: Vatican News)

Naj ugasne ogenj! Izpustite otroke!

Novice | 05.11.2023, 13:06 Marjana Debevec

Papež Frančišek je pred današnjo opoldansko molitvijo razmišljal o razliki med tem, kar govorimo, in tem, kar delamo. Na primeru farizejev nas je opozoril pred dvoličnostjo srca, ki pod vprašaj postavlja naše pričevanje in našo verodostojnost. To je še posebej pomembno, če imamo odgovorno mesto v družbi. Po molitvi pa je znova pozval k prenehanju vseh vojn.

Po papeževih besedah se ne smemo navzven kazati lepše, kot smo v naši notranjosti. Pogost pojav v naši družbi je namreč naličenost naše zunanje podobe, pa tudi srca.

»Tako naličeni ljudje ne znajo živeti v resnici. Pogosto smo tudi mi v skušnjavi, da bi živeli dvojno življenje. Bratje in sestre, sprejmimo to Jezusovo povabilo in se vprašajmo: ali poskušamo uresničevati to, kar oznanjamo, ali pa živimo dvojno življenje? Nas skrbi samo to, da bi se na zunaj pokazali neomadeževane, ali pa z iskrenim srcem skrbimo za naše notranje življenje?«.

Po molitvi Angel Gospodov je sveti oče znova odločno pozval h končanju vojn. Spomnil je na težko situacijo v Palestini in Izraelu, kjer so mnogi izgubili življenje. »V imenu Boga vas prosim, da se ustavite. Ugasnite ogenj!«.

Papež je pozval k iskanju vseh mogočih poti, da bi se izognili razširitvi konflikta. Prosil je, da bi ranjeni imeli možnost zdravljenja in da bi pomoč dospela v Gazo, kjer je humanitarna situacija zelo resna.

»Takoj osvobodite talce! Med njimi so tudi mnogi otroci, ki naj se vrnejo k svojim družinam. Pomislimo na vse otroke v tej vojni, kot tudi v Ukrajini in drugih konfliktih. Tako se uničuje njihovo prihodnost. Molimo, da bi imeli moč reči: dovolj!.«

Romarji iz Ukrajine
Romarji iz Ukrajine © Vatican News

Papež je nato zagotovil svojo bližino prebivalcem iz Nepala, ki jih je prizadel potres. Povedal pa je tudi, da moli za vse, ki so jih prizadele nedavne poplave v Italiji in drugih državah.

Novice
Oratorijska ladja na Suhorju (photo: Oratorij Suhor) Oratorijska ladja na Suhorju (photo: Oratorij Suhor)

Prava ladja na oratoriju na Suhorju

V polnem teku po vsej Sloveniji potekajo oratoriji in tako je bilo v začetku julija tudi na Suhorju. Bil pa je nekaj posebnega, saj so animatorji zgradili pravo ladjo.

Osvežitvene vožnje za velikane vožnje (photo: vozimse.si) Osvežitvene vožnje za velikane vožnje (photo: vozimse.si)

Osvežitvene vožnje za velikane vožnje

Vsi, ki vozijo, so bolj ali manj prepričani, da to opravljajo odlično. Če smo čisto pošteni, bi vsakemu od nas koristil napotek, kako smo lahko še boljši. Osvežitvena vožnja je prava izbira, o ...

Študent (photo: pixabay) Študent (photo: pixabay)

Točkujejo se cenzus, uspeh in razdalja

Študenti višješolskega in visokošolskega študijskega programa lahko zaprosijo za bivanje v študentskem domu ali pri zasebnikih za prihajajoče študijsko leto. Kandidati prošnjo za sprejem oddajo ...