Blaž LesnikBlaž Lesnik
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Alen SalihovićAlen Salihović
Nadškof Alojzij Cvikl (foto: Izidor Šček)
Nadškof Alojzij Cvikl | (foto: Izidor Šček)

Raj je objem Boga

Novice | 01.11.2023, 12:46 Marjana Debevec

Mariborski nadškof Alojzij Cvikl je med dopoldansko sveto mašo na Pobrežju v Mariboru poudaril, da nas današnji praznik usmerja na cilj našega zemeljskega romanja. Vabi nas k svetosti, ki je po nadškofovih besedah sreča.

Papež Frančišek nam je po besedah nadškofa Cvikla na eni od avdienc nebesa predstavil takole: 'Raj je objem Boga. Raj ni nek pravljični kraj, še manj pa čarobni vrt. Raj je življenje z Bogom. Biti odet z neskončno ljubeznijo.'

"Zato naj bo današnji praznik Vseh svetih praznik, ko je naš pogled zazrt v brate in sestre, ki so že dosegli polnost objema z Bogom. Naj bo to dan veselja in hvaležnosti. Seveda pa tudi vabilo, da dan za dnem gremo po poti vere in zaupanja v Boga."

Najlepše darilo, ki ga lahko še po smrti namenimo našim dragim je po besedah nadškofa Cvikla molitev zanje in obhajanje svete maše. »Obhajanje svete maše nam govori, da smrt nima zadnje besede nad človekovim življenjem, saj je človeku namenjeno življenje brez konca, ki pa ima svoje korenine v dopolnitvi, v Bogu, v naši veri.

Naj nam obisk naših dragih na pokopališču pomaga razumeti vrednost molitve in daritve svete maše za naše pokojne.

Naj nas sveti in blaženi bratje in sestre ter naši pokojni podpirajo v našem vsakdanjem romanju, da ne bomo nikoli izgubili izpred oči cilja našega življenja, ki pa je Božji objem,« je še poudaril mariborski nadškof.

Novice
Natalija Hormuth (photo: Osebni arhiv) Natalija Hormuth (photo: Osebni arhiv)

Zakaj je glas pot, ki vodi do harmonije?

Natalija Hormuth je profesorica latinščine in francoščine, svetovalka za celostno življenje in zdravje, coaching za vodenje z vrednotami, coaching za zavestno uporabo svojega glasu in solo pevka.