Blaž LesnikBlaž Lesnik
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Alen SalihovićAlen Salihović
Papež po molitvi Angelovega češčenja (foto: VaticanNews)
Papež po molitvi Angelovega češčenja | (foto: VaticanNews)

Papež: Pomislimo kdaj na svetnike?

Novice | 01.11.2023, 12:31 Marjana Debevec

Papež Frančišek je pred opoldansko molitvijo spomnil, da je svetost predvsem Božji dar, ki smo ga prejeli s krstom. Če pustimo, da ta dar v nas raste, lahko spremeni naša življenja. Zato svetniki niso nedosegljivi, ali oddaljeni, ampak so naši prijatelji, gotovo smo kakšnega že tudi srečali, je dejal sveti oče.

Naš odgovor na ta dar pa naj bo prizadevanje, da se skupaj odpravimo na pot, povezani s svetniki, je dejal papež in nas takole izzval:

»Ali svetnike čutim blizu sebe? Se obračam nanje? Poznam zgodbe nekaterih med njimi? Dobro je, če poznamo življenja svetnikov in če pustimo, da nas vodijo njihovi zgledi. Dobro pa je tudi, če se nanje obračamo v molitvi,« je še dejal sveti oče.

Udeleženci opoldanske molitve na Trgu sv. Petra
Udeleženci opoldanske molitve na Trgu sv. Petra © Vatican News

Po opoldanski molitvi Angelovega češčenja nas je papež Frančišek znova spomnil, naj ne pozabimo moliti za izmučeno Ukrajino ter za mir v Palestini in Izraelu.

Novice
Natalija Hormuth (photo: Osebni arhiv) Natalija Hormuth (photo: Osebni arhiv)

Zakaj je glas pot, ki vodi do harmonije?

Natalija Hormuth je profesorica latinščine in francoščine, svetovalka za celostno življenje in zdravje, coaching za vodenje z vrednotami, coaching za zavestno uporabo svojega glasu in solo pevka.