Meta PotočnikMeta Potočnik
Papež po molitvi Angelovega češčenja (foto: VaticanNews)
Papež po molitvi Angelovega češčenja | (foto: VaticanNews)

Papež: Pomislimo kdaj na svetnike?

Novice | 01.11.2023, 12:31 Marjana Debevec

Papež Frančišek je pred opoldansko molitvijo spomnil, da je svetost predvsem Božji dar, ki smo ga prejeli s krstom. Če pustimo, da ta dar v nas raste, lahko spremeni naša življenja. Zato svetniki niso nedosegljivi, ali oddaljeni, ampak so naši prijatelji, gotovo smo kakšnega že tudi srečali, je dejal sveti oče.

Naš odgovor na ta dar pa naj bo prizadevanje, da se skupaj odpravimo na pot, povezani s svetniki, je dejal papež in nas takole izzval:

»Ali svetnike čutim blizu sebe? Se obračam nanje? Poznam zgodbe nekaterih med njimi? Dobro je, če poznamo življenja svetnikov in če pustimo, da nas vodijo njihovi zgledi. Dobro pa je tudi, če se nanje obračamo v molitvi,« je še dejal sveti oče.

Udeleženci opoldanske molitve na Trgu sv. Petra
Udeleženci opoldanske molitve na Trgu sv. Petra © Vatican News

Po opoldanski molitvi Angelovega češčenja nas je papež Frančišek znova spomnil, naj ne pozabimo moliti za izmučeno Ukrajino ter za mir v Palestini in Izraelu.

Novice
Fotografija je simbolična (photo: Rok Mihevc) Fotografija je simbolična (photo: Rok Mihevc)

Premestitve duhovnikov v škofiji Novo mesto

V Škofiji Novo mesto so zaključili z imenovanji in osebnimi spremembami škofijskih duhovnikov, podatke so javno objavili na spletni strani škofije. Tudi duhovniki so že dobili dekrete, v ...

Praznovanja so se udeležili številni verniki (photo: Picasa) Praznovanja so se udeležili številni verniki (photo: Picasa)

Samo svetnik lahko tako prebudi eno mesto!

V središču jubileja, ki ga koprska škofija obhaja ob 1500 letnici prihoda Sv. Nazarija v Koper, je današnji praznik, saj 19. junija obhajamo njegov god. Nanj so se v stolni župniji, koprski ...

Monika Brilly (photo: Maja Morela) Monika Brilly (photo: Maja Morela)

Meliso v vodo za osvežitev

V tokratnih minutah za svetovanje smo se osredotočili na osvežilne pijače, ki jih lahko pripravimo doma. S tovrstnimi napitki sel lahko hladimo v prihajajočih vročih dneh. Gostja je bila Monika ...