Maja MorelaMaja Morela
Jakob ČukJakob Čuk
Marjana DebevecMarjana Debevec
Duhovnik in redovnici med pogovorom s papežem Frančiškom  (foto: Vatican News)
Duhovnik in redovnici med pogovorom s papežem Frančiškom | (foto: Vatican News)

Papež poklical v župnijo v Gazi

Svet | 18.10.2023, 08:40 Alen Salihović

Papež Frančišek je minulo nedeljo po poročanju slovenskega uredništva Vatican News ponovno poklical v župnijo v Gazi, kamor se je zateklo približno 500 ljudi: bolniki, družine, otroci, osebe s posebnimi potrebami, ljudje, ki so izgubili domove in vse svoje imetje.

Kot je za Vatican News povedala sestra Nabila Saleh, ki je govorila z njim po telefonu, je papež vsem podelil svoj blagoslov in jim zagotovil svojo molitev. Tudi oni svoje trpljenje darujejo »za konec vojne, za mir, za Cerkev, predvsem za sinodo«.

»Zame je bil velik blagoslov, da sem lahko govorila s svetim očetom. Opogumil nas je in dejal, da nas spremlja v molitvi. Naši župljani so bili zelo veseli, saj vedo, da papež dela za mir in za dobro krščanske skupnosti v Gazi. Situacija je zelo težka, vendar pa podpiramo drug drugega. Vse stvari si delimo. Ljudje sprejemajo to situacijo z veliko vero in prosijo Gospoda, naj se kmalu konča. Tudi mi se učimo od njih. Vsak dan imamo dve maši, poleg tega vedno molimo rožni venec z otroki in njihovimi družinami. V nedeljo smo imeli med večerno mašo tudi krst enega otroka: njegova mama se je bala, da bi se zgodilo kaj hudega, zato je prosila, da bi krstili sina. Za vse nas je bil to trenutek duhovnega vstajenja in prerojenja,« je povedala sestra Nabila.

Vir: Vatican News

Svet, Papež in Sveti sedež
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.