Maja MorelaMaja Morela
Aleš KarbaAleš Karba
Alen SalihovićAlen Salihović
Kardinal Pierbattista Pizzaballa (foto: Vatican media)
Kardinal Pierbattista Pizzaballa | (foto: Vatican media)

Kardinal se ponuja za talca v zameno za ugrabljene otroke

Svet | 17.10.2023, 12:43 Marta Jerebič

Jeruzalemski latinski patriarh kardinal Pierbattista Pizzaballa je v pogovoru z novinarji izrazil pripravljenost, da se ponudi za talca v zameno za ugrabljene otroke, ki jih zadržuje Hamas. Kot je dejal, je Sveti sedež pripravljen biti mediator. A za posredovanje potrebuješ sogovornike. V tem trenutku pa se s Hamasom ni mogoče pogovarjati, je pojasnil kardinal.

Ob možnosti izraelskega kopenskega napada na območje Gaze se boji veliko hujše humanitarne krize. Poleg tega bi ta spor dobil večje razsežnosti, ki ne bo vključeval samo Gaze ali morda Zahodnega brega, ampak tudi Libanon. Meni, da bi se lahko vnel islamski svet, vse arabske države. »Zelo težko je napovedati razvoj dogodkov, vendar je strah pred širitvijo konflikta resničen in nisem edini, ki tako govori,« je še dejal kardinal Pizzaballa.

Cerkev v Sveti deželi medtem danes moli in se posti za mir. K tej pobudi vesoljno Cerkev vabi tudi papež Frančišek.

Svet
Oratorijska ladja na Suhorju (photo: Oratorij Suhor) Oratorijska ladja na Suhorju (photo: Oratorij Suhor)

Prava ladja na oratoriju na Suhorju

V polnem teku po vsej Sloveniji potekajo oratoriji in tako je bilo v začetku julija tudi na Suhorju. Bil pa je nekaj posebnega, saj so animatorji zgradili pravo ladjo.

Osvežitvene vožnje za velikane vožnje (photo: vozimse.si) Osvežitvene vožnje za velikane vožnje (photo: vozimse.si)

Osvežitvene vožnje za velikane vožnje

Vsi, ki vozijo, so bolj ali manj prepričani, da to opravljajo odlično. Če smo čisto pošteni, bi vsakemu od nas koristil napotek, kako smo lahko še boljši. Osvežitvena vožnja je prava izbira, o ...

Študent (photo: pixabay) Študent (photo: pixabay)

Točkujejo se cenzus, uspeh in razdalja

Študenti višješolskega in visokošolskega študijskega programa lahko zaprosijo za bivanje v študentskem domu ali pri zasebnikih za prihajajoče študijsko leto. Kandidati prošnjo za sprejem oddajo ...