Matjaž MerljakMatjaž Merljak
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Andrej ŠinkoAndrej Šinko
Spominsko obeležje nerojenim otrokom na Podkraju pri Velenju (foto: Darja Pečnik)
Spominsko obeležje nerojenim otrokom na Podkraju pri Velenju | (foto: Darja Pečnik)

Kam odnesti žalost po smrti otroka?

Novice | 14.10.2023, 14:10 Marjana Debevec

Po vsem svetu se bomo jutri spomnili otrok, umrlih med nosečnostjo ali kmalu po porodu. Zavod ŽIV!M bo spominsko slovesnost pripravil ob obeležju za vse umrle otroke na pokopališču Podkraj pri Velenju.

Na programu, ki se bo začel jutri ob 16.00, se bodo prepletali glasba in nagovora predstavnikov Zavoda ŽIV!M in Slovenskega društva Hospic, bodo v spomin na umrle otroke prižgali svečke z imeni otrok.

Direktorica Zavoda ŽIV!M Darja Pečnik je tudi sama doživela smrt otroka med nosečnostjo. »Mnogi, ki smo izgubili otroka v času nosečnosti ali kmalu po njej, se zavedamo, kako pomembno je, da imamo prostor, kamor lahko odnesemo svojo žalost. Zato toplo vabljeni vsi starši, ki ste doživeli izgubo otroka in vsi tisti, ki bi jim želeli sočutno stati ob strani.

Če se spominske slovesnosti ne morete udeležiti, povabljeni, da se pridružite ljudem po vsem svetu, ki bodo svečko v spomin na prezgodaj umrle otroke prižgali doma. Lahko jo tudi fotografirate in pošljete na naš FB profil.

Ne glede na to, kje boste svečko prižgali, se boste pridružili svetovnemu "valu svetlobe" v spomin na vse malčke, ki so za tako kratek čas razsvetlili naša življenja.«

Novice
Prebivalci Hersona (photo: Caritas Spes) Prebivalci Hersona (photo: Caritas Spes)

Zakaj se Ukrajinci bojijo prihahajoče zime

Ruske sile so ponoči nad Ukrajino izstrelile več kot 40 brezpilotnih letalnikov iranske izdelave. Pred tem naj bi ukrajinska vojska pri Kačjem otoku v Črnem morju sestrelila ruski bombnik Su-24. ...

Covid-19 bo očitno postal naš sezonski spremljevalec (photo: Pexels / Edward Jenner) Covid-19 bo očitno postal naš sezonski spremljevalec (photo: Pexels / Edward Jenner)

Petina okužb je covid-19

Petina okužb, ki so v porastu v teh zimskih tednih, je covid-19. Tako je v oddaji Svetovalnica opozorila družinska zdravnica iz Zdravstvenega doma Ljubljana dr. Jarmila Trček Breznikar, ki je ...