Slavi KoširSlavi Košir
Marko ZupanMarko Zupan
Marta JerebičMarta Jerebič
Nejc Krevs (foto: Osebni arhiv Nejc Krevs)
Nejc Krevs | (foto: Osebni arhiv Nejc Krevs)

Nejc Krevs za Radio Ognjišče o apokaliptičnih prizorih iz Izraela in Palestine: Svetost življenja je bila iznakažena

Slovenija | 08.10.2023, 13:29 Alen Salihović

V Izraelu se nadaljujejo siloviti spopadi med izraelskimi silami in skrajno palestinsko skupino Hamas, ki je včeraj izvedla silovit napad na izraelske cilje. Izraelski premier Benjamin Netanjahu je posvaril, da se začenja dolga in težka vojna. V nasilju, najhujšem na območju v več desetletjih, je doslej umrlo že več kot 500 ljudi. Cilj izraelske vojske po napadu Hamasa je prevzeti nadzor nad celotnim območjem Gaze in pobiti vse teroriste, sporoča vojska. Napovedali so, da bodo evakuirali izraelska naselja na mejnem območju z Gazo. Prebivalci Gaze naj bi dobili navodila pred napadi na cilje skrajnega palestinskega gibanja Hamas, a evakuacije s palestinskega ozemlja ne bo.

Izraelska zastava
Izraelska zastava © Osebni arhiv Nejc Krevs

Tudi libanonsko šiitsko gibanje Hezbolah, ki ga podpira Iran, je davi izvedlo topniški in raketni napad na izraelske položaje. Kot so sporočili iz Hezbolaha, je gibanje solidarno s Hamasovim napadom na Izrael.

Krvavo dogajanje, ki ga nekateri že primerjajo z 11. septembrom, je za naš radio komentiral novinar na Televiziji Slovenija in dober poznavalec razmer na Bližnjem vzhodu Nejc Krevs.

Nejc Krevs
Nejc Krevs © Osebni arhiv Nejc Krevs

Slovenija, Svet, Politika, Papež in Sveti sedež, Novice
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.