Blaž LesnikBlaž Lesnik
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Alen SalihovićAlen Salihović
Nejc Krevs (foto: Osebni arhiv Nejc Krevs)
Nejc Krevs | (foto: Osebni arhiv Nejc Krevs)

Nejc Krevs za Radio Ognjišče o apokaliptičnih prizorih iz Izraela in Palestine: Svetost življenja je bila iznakažena

Slovenija | 08.10.2023, 13:29 Alen Salihović

V Izraelu se nadaljujejo siloviti spopadi med izraelskimi silami in skrajno palestinsko skupino Hamas, ki je včeraj izvedla silovit napad na izraelske cilje. Izraelski premier Benjamin Netanjahu je posvaril, da se začenja dolga in težka vojna. V nasilju, najhujšem na območju v več desetletjih, je doslej umrlo že več kot 500 ljudi. Cilj izraelske vojske po napadu Hamasa je prevzeti nadzor nad celotnim območjem Gaze in pobiti vse teroriste, sporoča vojska. Napovedali so, da bodo evakuirali izraelska naselja na mejnem območju z Gazo. Prebivalci Gaze naj bi dobili navodila pred napadi na cilje skrajnega palestinskega gibanja Hamas, a evakuacije s palestinskega ozemlja ne bo.

Izraelska zastava
Izraelska zastava © Osebni arhiv Nejc Krevs

Tudi libanonsko šiitsko gibanje Hezbolah, ki ga podpira Iran, je davi izvedlo topniški in raketni napad na izraelske položaje. Kot so sporočili iz Hezbolaha, je gibanje solidarno s Hamasovim napadom na Izrael.

Krvavo dogajanje, ki ga nekateri že primerjajo z 11. septembrom, je za naš radio komentiral novinar na Televiziji Slovenija in dober poznavalec razmer na Bližnjem vzhodu Nejc Krevs.

Nejc Krevs
Nejc Krevs © Osebni arhiv Nejc Krevs

Slovenija, Svet, Politika, Papež in Sveti sedež, Novice
Natalija Hormuth (photo: Osebni arhiv) Natalija Hormuth (photo: Osebni arhiv)

Zakaj je glas pot, ki vodi do harmonije?

Natalija Hormuth je profesorica latinščine in francoščine, svetovalka za celostno življenje in zdravje, coaching za vodenje z vrednotami, coaching za zavestno uporabo svojega glasu in solo pevka.