Matjaž MerljakMatjaž Merljak
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Andrej ŠinkoAndrej Šinko
Vinko Gorenak, SDS (foto: STA)
Vinko Gorenak, SDS | (foto: STA)

Gorenak ocenjuje, da bi KPK pri Ajanović Hovnik lahko našla elemente koruptivnega ravnanja

Slovenija | 06.10.2023, 14:36 Alen Salihović

Ob vse več očitkih, povezanih z razpisom za nevladne organizacije, ki se zgrinjajo nad ministrico za javno upravo Sanjo Ajanović Hovnik, so vse glasnejša ugibanja o njenem odstopu. Ne glede na njeno odločitev bodo postopki pred Komisijo za prepričevanje korupcije in policijo tekli naprej. O tem smo se pogovarjali z nekdanjim notranjim ministrom Vinkom Gorenakom.

V sinočnji oddaji Tarča na Televiziji Slovenija se je Ajanović Hovnik s pojasnili dodatno zapletla. Kot so namreč razkrili v oddaji, je podpisala izjavo ministrstva o podpori programu IPES, ki je med največjimi prejemniki sredstev na razpisu in ga vodi njena nekdanja poslovna partnerica. 

Gorenak pravi, da sam podobnih priporočil ni podpisal nikoli. Opozoril je, da so postopki med policijo in KPK precej različni, da pa ima slednja bistveno več možnosti. 

Slovenija, Politika, Novice
Prebivalci Hersona (photo: Caritas Spes) Prebivalci Hersona (photo: Caritas Spes)

Zakaj se Ukrajinci bojijo prihahajoče zime

Ruske sile so ponoči nad Ukrajino izstrelile več kot 40 brezpilotnih letalnikov iranske izdelave. Pred tem naj bi ukrajinska vojska pri Kačjem otoku v Črnem morju sestrelila ruski bombnik Su-24. ...

Covid-19 bo očitno postal naš sezonski spremljevalec (photo: Pexels / Edward Jenner) Covid-19 bo očitno postal naš sezonski spremljevalec (photo: Pexels / Edward Jenner)

Petina okužb je covid-19

Petina okužb, ki so v porastu v teh zimskih tednih, je covid-19. Tako je v oddaji Svetovalnica opozorila družinska zdravnica iz Zdravstvenega doma Ljubljana dr. Jarmila Trček Breznikar, ki je ...