Maja MorelaMaja Morela
Marko ZupanMarko Zupan
Petra StoparPetra Stopar
Papež Frančišek (foto: Vatican Media)
Papež Frančišek | (foto: Vatican Media)

Papeževi odgovori petim kardinalom

Svet | 04.10.2023, 10:01 Marta Jerebič

Vatikan je objavil papeževe odgovore petim kardinalom, ki so julija od njega prosili za pojasnilo o nekaterih vprašanjih. V pismu so podpisani kardinali Brandmüller, Burke, Sandoval Íñiguez, Sarah in Zen Ze-kiun.

Ameriški portal Crux povzema, da sveti oče v odgovorih podpira cerkveno prepoved ženskih duhovnic, hkrati pa predlaga, da je nauk v zvezi s tem še naprej mogoče preučevati. Nakazal pa je odprtost za blagoslove istospolnih parov pod pogojem, da se to ne zamenjuje z zakramentom svetega zakona. Ostala tri vprašanja so povezana z razlago Božjega razodetja, sinodalnostjo in kesanjem kot nujnim pogojem za zakramentalno odvezo.

Več o tem v nedeljski oddaji Iz življenja vesoljne Cerkve. 

Svet, Papež in Sveti sedež, Novice
Carlo Acutis (photo: ) Carlo Acutis (photo: )

Carlo Acutis bo razglašen za svetnika

Papež Frančišek je odobril čudež po blaženem Carlu Acutisu in s tem odprl pot njegovi kanonizaciji, so spočili iz Vatikana. Datum kanonizacije še ni znan.

Člani misijonske ekipe Župnije Rakovnik v studiu Radia Ognjišče (photo: RO) Člani misijonske ekipe Župnije Rakovnik v studiu Radia Ognjišče (photo: RO)

Na Rakovniku praznik župnije in salezijanske skupnosti

Praznovanje 100. obletnice posvetitve župnijske in romarske cerkve Marije Pomočnice na Rakovniku v Ljubljani zaznamuje dogajanje, v ospredju katerega sta vzgoja za salezijanske vrednote, krepitev ...