Matjaž MerljakMatjaž Merljak
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Andrej ŠinkoAndrej Šinko
Janez Janša med nagovorom (foto: SDS)
Janez Janša med nagovorom | (foto: SDS)

Predsednik SDS Janez Janša napovedal interpelacijo ministrice Sanje Ajanović Hovnik

Slovenija | 03.10.2023, 11:51 Alen Salihović

Predsednik največje opozicijske stranke SDS Janez Janša je na družbenem omrežju X napovedal, da bo poslanska skupina SDS vložila interpelacijo zoper ministrico za javno upravo Sanjo Ajanović Hovnik. Ministrico bremenijo očitki o visokih stroških službene poti v New York in netransparentnosti pri razpisu za nevladne organizacije.

Kritike ministrice so po Janševem mnenju več kot upravičene. Interpelacijo bodo vložili, da vladi skrajšajo muke in pristojnim omogočijo ukvarjanje z drugimi perečimi problemi, je zapisal. Med njimi pa naštel, da je vlada že tri mesece brez ministra za zdravje, obnovo po ujmi, migrantski pritisk na Slovenijo in rast inflacije. Ob tem v SDS sicer pričakujejo enak rezultat kot pri nekdanjem ministru za zdravje Danijelu Bešiču Loredanu, je še dodal prvak SDS Janša.

Slovenija, Politika, Novice
Prebivalci Hersona (photo: Caritas Spes) Prebivalci Hersona (photo: Caritas Spes)

Zakaj se Ukrajinci bojijo prihahajoče zime

Ruske sile so ponoči nad Ukrajino izstrelile več kot 40 brezpilotnih letalnikov iranske izdelave. Pred tem naj bi ukrajinska vojska pri Kačjem otoku v Črnem morju sestrelila ruski bombnik Su-24. ...

Covid-19 bo očitno postal naš sezonski spremljevalec (photo: Pexels / Edward Jenner) Covid-19 bo očitno postal naš sezonski spremljevalec (photo: Pexels / Edward Jenner)

Petina okužb je covid-19

Petina okužb, ki so v porastu v teh zimskih tednih, je covid-19. Tako je v oddaji Svetovalnica opozorila družinska zdravnica iz Zdravstvenega doma Ljubljana dr. Jarmila Trček Breznikar, ki je ...