Blaž LesnikBlaž Lesnik
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Alen SalihovićAlen Salihović
Zbrani v Moravskih Toplicah (foto: ARO)
Zbrani v Moravskih Toplicah | (foto: ARO)

Minile so 12. mini počitnice Radia Ognjišče!

Radijske počitnice | 27.11.2023, 14:13 msgr. Franci Trstenjak Alen Salihović

Poslušalke in poslušalci Radia Ognjišče ter nekateri sodelavci smo se minuli konec tedna zbrali na mini počitnicah, ki so sovpadale z našim skorajšnjim 29. letom delovanja. Tokrat smo se odpravili v Moravske Toplice, ki so znane predvsem po najdišču termalne vode, okoli katerega se je razvilo zdravilišče Terme 3000. Tudi sicer je turizem pomembna panoga v kraju, tu stoji precej hotelov in apartmajev. V kraju stoji evangeličanska cerkev Dobrega pastirja Jezusa, kje smo imeli sveto mašo. Gostil nas je evangeličanski duhovnik Primož Kumin.

Prvi večer so nam polepšali člani vokalne skupine Aeternum. Sestavljajo jo Tomaž Gregorec, Blaž Černela, Mitja Horvat, Andrej Tibaut in Danijel Berden. Njihov repertoar je zelo širok in zaobjema skladbe resnejše, slovenske ljudske ter skladbe zabavnejše narave za katere večino aranžmajev prispevata člana kvinteta Danijel in Andrej. Petkov zabavni večer, ki ga je vodil Marjan Bunič so lahko v živo spremljali tudi poslušalci preko radijskih valov.

V Prekmurje so prišli mnogi, iz vseh koncev naše domovine, skoraj 400 nas je v Moravskih Toplicah. Direktorica namestitev Term 3000 Tanja Husar je v sklopu večera vsem zaželela lepo bivanje, z željo, da se vremo še kdaj.

Sodelavci hotelov Sava Hotels & Resorts so pripravili za vse zbrane tudi posebno presenečenje. Po sklepu Petkovega večera je nastopila še Folklorna skupina iz Beltincev.

V soboto dopoldne je bila sveta maša, zvečer pa je Nataša Ličen pripravil pogovor s psihoterapevtom Jožefom Magdičem, ki je odgovarjal tudi na vprašanja zbranih. 

Srečanje smo v nedeljo sklenili s sveto mašo. 

Radijske počitnice
Skok čez Vršič na Mangart pa nazaj v Kranjsko goro. (photo: Rok Gajšek) Skok čez Vršič na Mangart pa nazaj v Kranjsko goro. (photo: Rok Gajšek)

Kriza srednjih let

Z vami bi rad delil nekaj misli in občutji, ki sem jih pri sebi zaznal v zadnjih dneh, tednih, mesecih pa jih, prosim, vzemite s ščepcem soli in kančkom humorja. Pred kratkim sem namreč praznoval ...

Natalija Hormuth (photo: Osebni arhiv) Natalija Hormuth (photo: Osebni arhiv)

Zakaj je glas pot, ki vodi do harmonije?

Natalija Hormuth je profesorica latinščine in francoščine, svetovalka za celostno življenje in zdravje, coaching za vodenje z vrednotami, coaching za zavestno uporabo svojega glasu in solo pevka.