Jože BartoljJože Bartolj
Andrej JermanAndrej Jerman
Meta PotočnikMeta Potočnik
Zbrani v Moravskih Toplicah (foto: ARO)
Zbrani v Moravskih Toplicah | (foto: ARO)

Minile so 12. mini počitnice Radia Ognjišče!

Radijske počitnice | 27.11.2023, 14:13 msgr. Franci Trstenjak Alen Salihović

Poslušalke in poslušalci Radia Ognjišče ter nekateri sodelavci smo se minuli konec tedna zbrali na mini počitnicah, ki so sovpadale z našim skorajšnjim 29. letom delovanja. Tokrat smo se odpravili v Moravske Toplice, ki so znane predvsem po najdišču termalne vode, okoli katerega se je razvilo zdravilišče Terme 3000. Tudi sicer je turizem pomembna panoga v kraju, tu stoji precej hotelov in apartmajev. V kraju stoji evangeličanska cerkev Dobrega pastirja Jezusa, kje smo imeli sveto mašo. Gostil nas je evangeličanski duhovnik Primož Kumin.

Prvi večer so nam polepšali člani vokalne skupine Aeternum. Sestavljajo jo Tomaž Gregorec, Blaž Černela, Mitja Horvat, Andrej Tibaut in Danijel Berden. Njihov repertoar je zelo širok in zaobjema skladbe resnejše, slovenske ljudske ter skladbe zabavnejše narave za katere večino aranžmajev prispevata člana kvinteta Danijel in Andrej. Petkov zabavni večer, ki ga je vodil Marjan Bunič so lahko v živo spremljali tudi poslušalci preko radijskih valov.

V Prekmurje so prišli mnogi, iz vseh koncev naše domovine, skoraj 400 nas je v Moravskih Toplicah. Direktorica namestitev Term 3000 Tanja Husar je v sklopu večera vsem zaželela lepo bivanje, z željo, da se vremo še kdaj.

Sodelavci hotelov Sava Hotels & Resorts so pripravili za vse zbrane tudi posebno presenečenje. Po sklepu Petkovega večera je nastopila še Folklorna skupina iz Beltincev.

V soboto dopoldne je bila sveta maša, zvečer pa je Nataša Ličen pripravil pogovor s psihoterapevtom Jožefom Magdičem, ki je odgovarjal tudi na vprašanja zbranih. 

Srečanje smo v nedeljo sklenili s sveto mašo. 

Radijske počitnice
Damijana Medved (photo: Rok Mihevc) Damijana Medved (photo: Rok Mihevc)

Katera je vaša najlepša slovenska beseda?

Leta 1999 je Unesco 21. februar razglasil za mednarodni dan maternega jezika. Datum je bil izbran kot spomin na protest in smrt bengalskih študentov, ki so 21. februarja 1952 v Pakistanu zahtevali ...

Aleš Abram in Maja Morela z družbo (photo: Urša Sešek) Aleš Abram in Maja Morela z družbo (photo: Urša Sešek)

Kačo namesto psa?

V studiu smo poleg Aleša Abrama iz Društva ljubiteljev eksotičnih živali Bioexo gostili tudi rdečerepega udava Feliksa in bradato agamo Tineta. Aleš Abram poudarja, da se eksotičnih živali držijo ...

Gnojenje z živinskimi gnojili z mehanizacijo z nizkimi izpusti v zrak (photo: Franz W. / Pixabay) Gnojenje z živinskimi gnojili z mehanizacijo z nizkimi izpusti v zrak (photo: Franz W. / Pixabay)

O časovnih prepovedih gnojenja

Z gnojenjem zemlji vračamo hranila, ki jih v času vegetacije gojene kmetijske rastline porabijo. Uredba o varstvu voda pred onesnaževanjem z nitrati iz kmetijskih virov predpisuje, da se v zimskem ...