Maja MorelaMaja Morela
Jakob ČukJakob Čuk
Marjana DebevecMarjana Debevec
Zbrani v Moravskih Toplicah (foto: ARO)
Zbrani v Moravskih Toplicah | (foto: ARO)

Minile so 12. mini počitnice Radia Ognjišče!

Radijske počitnice | 27.11.2023, 14:13 msgr. Franci Trstenjak Alen Salihović

Poslušalke in poslušalci Radia Ognjišče ter nekateri sodelavci smo se minuli konec tedna zbrali na mini počitnicah, ki so sovpadale z našim skorajšnjim 29. letom delovanja. Tokrat smo se odpravili v Moravske Toplice, ki so znane predvsem po najdišču termalne vode, okoli katerega se je razvilo zdravilišče Terme 3000. Tudi sicer je turizem pomembna panoga v kraju, tu stoji precej hotelov in apartmajev. V kraju stoji evangeličanska cerkev Dobrega pastirja Jezusa, kje smo imeli sveto mašo. Gostil nas je evangeličanski duhovnik Primož Kumin.

Prvi večer so nam polepšali člani vokalne skupine Aeternum. Sestavljajo jo Tomaž Gregorec, Blaž Černela, Mitja Horvat, Andrej Tibaut in Danijel Berden. Njihov repertoar je zelo širok in zaobjema skladbe resnejše, slovenske ljudske ter skladbe zabavnejše narave za katere večino aranžmajev prispevata člana kvinteta Danijel in Andrej. Petkov zabavni večer, ki ga je vodil Marjan Bunič so lahko v živo spremljali tudi poslušalci preko radijskih valov.

V Prekmurje so prišli mnogi, iz vseh koncev naše domovine, skoraj 400 nas je v Moravskih Toplicah. Direktorica namestitev Term 3000 Tanja Husar je v sklopu večera vsem zaželela lepo bivanje, z željo, da se vremo še kdaj.

Sodelavci hotelov Sava Hotels & Resorts so pripravili za vse zbrane tudi posebno presenečenje. Po sklepu Petkovega večera je nastopila še Folklorna skupina iz Beltincev.

V soboto dopoldne je bila sveta maša, zvečer pa je Nataša Ličen pripravil pogovor s psihoterapevtom Jožefom Magdičem, ki je odgovarjal tudi na vprašanja zbranih. 

Srečanje smo v nedeljo sklenili s sveto mašo. 

Radijske počitnice
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.