Blaž LesnikBlaž Lesnik
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Alen SalihovićAlen Salihović
Zbrani pred svetiščem Marija Bistrica (foto: Glas koncila)
Zbrani pred svetiščem Marija Bistrica | (foto: Glas koncila)

Tuš 10.000 lističev vrtnic pred hrvaškim svetiščem

Cerkev po svetu | 02.10.2023, 12:32 Rok Mihevc

Sveta Terezija Deteta Jezusa je priljubljena svetnica, znana tudi kot Mala Cvetka. Upodobljena je v redovnem oblačilu karmeličank, ki ga predstavljata rjava obleka in bel plašč. V naročju ima križ in vrtnice, saj je pred smrtjo obljubila, da bo po smrti trosila vrtnice iz nebes – s tem je imela v mislih milosti, ki jih je hotela iz ljubezni do vseh ljudi izprositi od Boga.

Ob njenem godu je posebej slovesno v karmeličanskem samostanu v Sori, poseben blagoslov vrtnic imajo tudi v župniji Kodeljevo v Ljubljani. Prav poseben dogodek z vrtnicami pa se je zgodil v hrvaškem Marijinem svetišču v Mariji Bistrici, kjer so bili številni verniki priča dežju vrtnic. 10.000 lističev so pred cerkvijo blaženega Alojzija Stepinca raztrosili kar iz helikopterja.

© Glas koncila

Dogodek so pripravili kot zaobljubo Materi božji in v znamenje zahvale za Stepinčevo beatifikacijo na praznik »svetnice rož«. Hkrati so obhajali 60. obletnico izhajanja hrvaškega katoliškega tednika Glas koncila.

10.000 lističev so pred cerkvijo blaženega Alojzija Stepinca raztrosili kar iz helikopterja.
10.000 lističev so pred cerkvijo blaženega Alojzija Stepinca raztrosili kar iz helikopterja. © Glas koncila

© Glas koncila

Dogodek so pripravili tudi ob 60. obletnici izhajanja hrvaškega katoliškega tednika Glas koncila.
Dogodek so pripravili tudi ob 60. obletnici izhajanja hrvaškega katoliškega tednika Glas koncila. © Glas koncila

Cerkev po svetu
Skok čez Vršič na Mangart pa nazaj v Kranjsko goro. (photo: Rok Gajšek) Skok čez Vršič na Mangart pa nazaj v Kranjsko goro. (photo: Rok Gajšek)

Kriza srednjih let

Z vami bi rad delil nekaj misli in občutji, ki sem jih pri sebi zaznal v zadnjih dneh, tednih, mesecih pa jih, prosim, vzemite s ščepcem soli in kančkom humorja. Pred kratkim sem namreč praznoval ...

Natalija Hormuth (photo: Osebni arhiv) Natalija Hormuth (photo: Osebni arhiv)

Zakaj je glas pot, ki vodi do harmonije?

Natalija Hormuth je profesorica latinščine in francoščine, svetovalka za celostno življenje in zdravje, coaching za vodenje z vrednotami, coaching za zavestno uporabo svojega glasu in solo pevka.