Slavi KoširSlavi Košir
Miha MočnikMiha Močnik
Tanja DominkoTanja Dominko
Zbrani pred svetiščem Marija Bistrica (foto: Glas koncila)
Zbrani pred svetiščem Marija Bistrica | (foto: Glas koncila)

Tuš 10.000 lističev vrtnic pred hrvaškim svetiščem

Cerkev po svetu | 02.10.2023, 12:32 Rok Mihevc

Sveta Terezija Deteta Jezusa je priljubljena svetnica, znana tudi kot Mala Cvetka. Upodobljena je v redovnem oblačilu karmeličank, ki ga predstavljata rjava obleka in bel plašč. V naročju ima križ in vrtnice, saj je pred smrtjo obljubila, da bo po smrti trosila vrtnice iz nebes – s tem je imela v mislih milosti, ki jih je hotela iz ljubezni do vseh ljudi izprositi od Boga.

Ob njenem godu je posebej slovesno v karmeličanskem samostanu v Sori, poseben blagoslov vrtnic imajo tudi v župniji Kodeljevo v Ljubljani. Prav poseben dogodek z vrtnicami pa se je zgodil v hrvaškem Marijinem svetišču v Mariji Bistrici, kjer so bili številni verniki priča dežju vrtnic. 10.000 lističev so pred cerkvijo blaženega Alojzija Stepinca raztrosili kar iz helikopterja.

© Glas koncila

Dogodek so pripravili kot zaobljubo Materi božji in v znamenje zahvale za Stepinčevo beatifikacijo na praznik »svetnice rož«. Hkrati so obhajali 60. obletnico izhajanja hrvaškega katoliškega tednika Glas koncila.

10.000 lističev so pred cerkvijo blaženega Alojzija Stepinca raztrosili kar iz helikopterja.
10.000 lističev so pred cerkvijo blaženega Alojzija Stepinca raztrosili kar iz helikopterja. © Glas koncila

© Glas koncila

Dogodek so pripravili tudi ob 60. obletnici izhajanja hrvaškega katoliškega tednika Glas koncila.
Dogodek so pripravili tudi ob 60. obletnici izhajanja hrvaškega katoliškega tednika Glas koncila. © Glas koncila

Cerkev po svetu
Mami je bila na veliko noč pri sestri na obisku. Premik na drugo lokacijo je bil cel podvig. :) (photo: Urša Sešek) Mami je bila na veliko noč pri sestri na obisku. Premik na drugo lokacijo je bil cel podvig. :) (photo: Urša Sešek)

Skrb za ostarelo mami

Živimo v hiši skupaj z mamo, ki ima 85 let. Po možganski kapi 11 let nazaj se je življenje zanjo močno spremenilo. Spremenilo se je tudi za tiste, ki živimo z njo in skrbimo zanjo: to sta sestrina ...

Ta konec tedna priložnost za spoznavanje kakovostne arhitekture (photo: odprtehise) Ta konec tedna priložnost za spoznavanje kakovostne arhitekture (photo: odprtehise)

Dobra arhitektura ni modna muha.

Odprte hiše Slovenije, vseslovenski tridnevni arhitekturni festival, letos že petnajstič po vrsti odpira najsodobnejšo slovensko arhitekturno produkcijo, nove in prenovljene arhitekturne projekte ...