Matjaž MerljakMatjaž Merljak
Marko ZupanMarko Zupan
Alen SalihovićAlen Salihović
Moliti moramo za slovensko vlado in narod, da bi bil vedno v službi življenja, je pozval nadškof Hočevar. (foto: Radio Vatikan)
Moliti moramo za slovensko vlado in narod, da bi bil vedno v službi življenja, je pozval nadškof Hočevar. | (foto: Radio Vatikan)

Kritika nadškofa Hočevarja slovenski oblasti in poziv k molitvi zanjo

Cerkev na Slovenskem | 02.10.2023, 11:12 Marta Jerebič

V Krki na Dolenjskem so imeli včeraj tradicionalen romarski shod ob godu župnijskih zavetnikov sv. Kozme in Damijana. Slovesno mašo je daroval upokojeni beograjski nadškof Stanislav Hočevar, ki je izrazil kritiko trenutni slovenski oblasti.

»Hočejo reči, da je samo zemeljsko življenje edino življenje. Že s tem nasprotujejo osnovnemu spoznanju in zato je čisto nekaj navadnega, da ni prave skrbi za naše zdravje, predvsem, da ni prave skrbi za naše celovito zdravje, da v današnjih kulturnih krogih in tokovih ni skrbi, da bi telesno, duševno in duhovno zdravi živeli. Vsak napad na našega duha, našo dušo in vsak napad na naše telesno življenje, od spočetja do naravne smrti naprej, je borba proti Bogu. To pa je borba ne v nekem ideološkem smislu, ampak borba proti življenju.«

Vsak napad na našega duha, dušo in telesno življenje je borba proti Bogu. 

Moliti moramo za slovensko vlado in narod, da bi bil vedno v službi življenja, je pozval nadškof Hočevar.

Domači župnik Dejan Pavlin, nadškof Stanislav Hočevar in župnik župnije Cerklje Martin Leban
Domači župnik Dejan Pavlin, nadškof Stanislav Hočevar in župnik župnije Cerklje Martin Leban © Radio Vatikan

 Slovesno mašo je daroval upokojeni beograjski nadškof Stanislav Hočevar, ki je izrazil kritiko trenutni slovenski oblasti.
Slovesno mašo je daroval upokojeni beograjski nadškof Stanislav Hočevar, ki je izrazil kritiko trenutni slovenski oblasti. © Radio Vatikan

© Radio Vatikan

Cerkev na Slovenskem
Carlo Acutis (photo: ) Carlo Acutis (photo: )

Carlo Acutis bo razglašen za svetnika

Papež Frančišek je odobril čudež po blaženem Carlu Acutisu in s tem odprl pot njegovi kanonizaciji, so spočili iz Vatikana. Datum kanonizacije še ni znan.