Jože BartoljJože Bartolj
Miha MočnikMiha Močnik
Alen SalihovićAlen Salihović
Dr. Milan Zver (foto: milanzver.eu)
Dr. Milan Zver | (foto: milanzver.eu)

Zver Evropsko komisijo sprašuje, kako bo ukrepala glede kanala C0 ...

Evropska Unija | 30.09.2023, 13:28 Rok Mihevc

Evropski poslanec Milan Zver je na Evropsko komisijo naslovil poslanski vprašanji, povezani z gradnjo kanala C0.

Iz naslova in vsebine dokumentov je po njegovih besedah namreč razvidno, da je Evropska komisija vedela, da trasa kanala C0 poteka preko podtalnice ob reki Savi in da ni bilo izvedene javne predstavitve vplivov projekta na okolje, kar je v nasprotju z okoljskimi standardi, ki jih določa evropska zakonodaja. Pri drugem vprašanju je evropski poslanec seznanil komisijo o opozorilih strokovnjakov in civilne družbe. Zanima ga kako bo ukrepala glede okolju in zdravju škodljivega kanala C0.

Evropska Unija
Prebivalci Hersona (photo: Caritas Spes) Prebivalci Hersona (photo: Caritas Spes)

Zakaj se Ukrajinci bojijo prihahajoče zime

Ruske sile so ponoči nad Ukrajino izstrelile več kot 40 brezpilotnih letalnikov iranske izdelave. Pred tem naj bi ukrajinska vojska pri Kačjem otoku v Črnem morju sestrelila ruski bombnik Su-24. ...

Pedro Opeka na današnji novinarski konferenci (photo: Jure Sešek) Pedro Opeka na današnji novinarski konferenci (photo: Jure Sešek)

Na Madagaskar sem prišel zaradi enega človeka

V čem je skrivnost, da misijonar Pedro Opeka zaradi nenehnega darovanja, ki gre pogosto tudi preko njegovih moči, ne pregori? To je bilo le eno od vprašanj na dopoldanskem srečanju z novinarji.

Povezani preko telefona je projekt Mlade Karitas (photo: PixaBay) Povezani preko telefona je projekt Mlade Karitas (photo: PixaBay)

Tudi svoji hčeri ne morem povedati vsega

Starejši ljudje imajo z leti vse manj stikov in možnosti vključevanja v družbo. Projekt »Povezani preko telefona« živi vse leto, največ prostovoljcev pa se vseeno zbere v jesenskem času. Dr. Matej ...