Blaž LesnikBlaž Lesnik
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Alen SalihovićAlen Salihović
Poslanec NSi Aleksander Reberšek (foto: STA)
Poslanec NSi Aleksander Reberšek | (foto: STA)

NSi kritična do „luksuznih potovanj“ vladnih predstavnikov

Slovenija | 29.09.2023, 13:26 Alen Salihović

Nova Slovenija je v zvezi s porabo javnega denarja za službene poti predstavnikov vlade podala zahtevo za sklic nujne seje komisije za nadzor javnih financ. Kot je za naš radio dejal poslanec Aleksander Reberšek so zadnja početja vlade popolno nasprotje njenemu govorjenju o varčevanju.

„Vse to kar sedaj spremljamo v medijih od financiranja nevladnih organizacij do luksuznih potovanj... Vlada in ministri bi morali biti prvi, ki bi s svojim zgledom jasno pokazali, da bodo zategnili pas,“ je jasen poslanec.

V NSi opozarjajo, da je julija 2023 v New Yorku potekal Visoki politični forum za trajnostni razvoj na temo. Poleg ministrice za javno upravo Sanje Ajanović Hovnik so delegacijo sestavljale še štiri visoke uradnice ministrstva. „V zvezi z namenom službene poti, števila udeležencev in gospodarnostjo porabe javnih sredstev se zastavlja več vprašanj, na katere pričakujemo jasne dogovore. V javnost so prišle tudi informacije o visokih potnih stroških za najemanje zasebnih letal s strani predsednika vlade. Pričakujemo, da bo kabinet predsednika vlade pojasnil izjemen porast stroškov najema službenih letal v primerjavi s preteklimi leti, glede na dinamiko najema letal pa je pričakovati, da predvidena sredstva po okvirnem sporazumu ne bodo zadostovala,“ poudarjajo v NSi.

Zaradi vsega navedenega zahtevajo sklic nujne seje Komisije za nadzor javnih financ.

Slovenija, Politika, Novice
Skok čez Vršič na Mangart pa nazaj v Kranjsko goro. (photo: Rok Gajšek) Skok čez Vršič na Mangart pa nazaj v Kranjsko goro. (photo: Rok Gajšek)

Kriza srednjih let

Z vami bi rad delil nekaj misli in občutji, ki sem jih pri sebi zaznal v zadnjih dneh, tednih, mesecih pa jih, prosim, vzemite s ščepcem soli in kančkom humorja. Pred kratkim sem namreč praznoval ...

Natalija Hormuth (photo: Osebni arhiv) Natalija Hormuth (photo: Osebni arhiv)

Zakaj je glas pot, ki vodi do harmonije?

Natalija Hormuth je profesorica latinščine in francoščine, svetovalka za celostno življenje in zdravje, coaching za vodenje z vrednotami, coaching za zavestno uporabo svojega glasu in solo pevka.