Blaž LesnikBlaž Lesnik
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Alen SalihovićAlen Salihović
Urša Cankar Soares in nekatere zagovornice življenja nerojenih otrok (foto: Pohod za življenje Slovenija)
Urša Cankar Soares in nekatere zagovornice življenja nerojenih otrok | (foto: Pohod za življenje Slovenija)

Začenja se devetdnevnica pred Pohodom za življenje

Slovenija | 28.09.2023, 11:18 Marjana Debevec

Pod geslom: Življenje je zakon bo v soboto, 7. oktobra v Ljubljani potekal že četrti Pohod za življenje. Danes pa se začenja devetdnevnica v pripravi na ta pomemben dogodek, ki slavi življenje vsakega otroka. Voditeljica Pohoda za življenje v Sloveniji Urša Cankar Soares je za naš radio povedala, da bodo devetdnevnico molili po različnih namenih.

Urša Cankar Soares vse ljudi dobre volje vabi, da se jim pridružijo pri molitvi za nerojene otroke.

»Molili jo bomo po različnih potrebah: za noseče žene, za zdravnike, sodnike, politike, pa tudi za različne namene, da bi imeli več poguma, da bi ženske sprejele težke situacije. Se mi zdi, da devetdnevnica lepo zaobjame vse vidike te problematike. Želimo si, da bi preko te devetdnevnice Bog pomagal tem ljudem, ki so v to vpleteni, in hkrati oblikoval naše srce k večjemu sočutju do teh skupin ljudi.«

Besedilo devetdnevnice najdete na spletni strani Pohoda za življenje, kjer nas vabijo, da jo molimo v družinah, župnijah ali posamezno.

Pohod za življenje v Mariboru
Pohod za življenje v Mariboru © Petra Burnik

Slovenija
Skok čez Vršič na Mangart pa nazaj v Kranjsko goro. (photo: Rok Gajšek) Skok čez Vršič na Mangart pa nazaj v Kranjsko goro. (photo: Rok Gajšek)

Kriza srednjih let

Z vami bi rad delil nekaj misli in občutji, ki sem jih pri sebi zaznal v zadnjih dneh, tednih, mesecih pa jih, prosim, vzemite s ščepcem soli in kančkom humorja. Pred kratkim sem namreč praznoval ...

Natalija Hormuth (photo: Osebni arhiv) Natalija Hormuth (photo: Osebni arhiv)

Zakaj je glas pot, ki vodi do harmonije?

Natalija Hormuth je profesorica latinščine in francoščine, svetovalka za celostno življenje in zdravje, coaching za vodenje z vrednotami, coaching za zavestno uporabo svojega glasu in solo pevka.