Jure SešekJure Sešek
Andrej JermanAndrej Jerman
Petra StoparPetra Stopar
Nadškof Stanislav Hočevar je praznoval s policisti (foto: Igor Jereb)
Nadškof Stanislav Hočevar je praznoval s policisti | (foto: Igor Jereb)

Maša za policiste

Novice | 25.09.2023, 12:20 Marjana Debevec Igor Jereb

V Srednji vasi v Bohinju je včeraj sveto mašo za policiste daroval upokojeni beograjski nadškof Stanislav Hočevar. Z njim je somaševal policijski vikar Igor Jereb, svete maše pa so se udeležili tudi minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar, generalni direktor policije Senad Jušić pa tudi predstavniki grkokatoličanov in evangeličanov.

Policijski vikar Igor Jereb je v uvodu povedal: »Spoštovani, vesel sem vsakega izmed vas, ki je danes tukaj. Skupaj bomo preživeli čas v cerkvi in kasneje na druženju. Skupaj bomo prosili za srečo in blagoslov za vse policiste in policistke ter za ostale uslužbence in uslužbenke Policije in Ministrstva za notranje zadeve.

Prosili bomo za uspešno delo in za dobre odnose med sodelavci. Hkrati pa bomo molili za vse pokojne iz policijskih vrst in z ministrstva. Naj nas dogodek nagovori in pripomore k širini za sprejemanje vsakega v vsej njegovi različnosti...«

 

Zbrani pri sveti maši v Srednji vasi
Zbrani pri sveti maši v Srednji vasi © Igor Jereb

Sv. mašo je vodil upokojeni beograjski nadškof in metropolit msgr. Stanislav Hočevar. Prisotni pa so bili tudi Boštjan Poklukar, minister za notranje zadeve, mag. Senad Jušić, generalni direktor policije, bohinjski in blejski župan, župnik v Srednji vasi dr. Gašper Kočan, duhovnik Ivan Skalivski, župnik v Metliki in v Radatovićih, ki je hkrati tudi vikar grškokatoliškega škofa iz Križevcev za razseljene ukrajinske vernike na območju RS, policist Aleš Rozman s sodelavci, ki vedno znova lepo pripravijo dogodek, vsi sodelavci Duhovne oskrbe v policiji, izmed katerih je dr. Aleksander Erniša tudi uradno zastopal Evangeličansko cerkev augsburške veroizpovedi v Republiki Sloveniji.

Dogodka naj bi se udeležil tudi prezbiter Srbske pravoslavne cerkve Branislav Todorić, vendar mu je izredni dogodek preprečil, da bi prišel.

Prisotnost predstavnikov različnih verskih skupnosti kaže na njihovo skupno željo po sodelovanju in povezovanju, pa tudi na pripravljenost za skupno delo v blagor policistov, ki delujejo v blagor državljanov.

Novice
Gustavo Gutiérrez (photo: Vatican Media) Gustavo Gutiérrez (photo: Vatican Media)

Umrl oče teologije osvoboditve

V 96-letu starosti je v Peruju umrl dominikanski teolog Gustavo Gutiérrez, ki velja za očeta teologije osvoboditve in besedne zveze »prednostna izbira za uboge v Cerkvi«.

Zbrani salezijanci na Salezijanskih dnevih (photo: donbosko.si) Zbrani salezijanci na Salezijanskih dnevih (photo: donbosko.si)

Salezijanci preverili tudi svoje zdravje

V Veržeju so se nedavno zbrali sobratje salezijanci na Salezijanskih dnevih. Ti so namenjeni skupnemu druženju, molitvi, poglobitvi izbrane tematike in pogovorih o aktualnih temah salezijanske ...

Franc Tekavec je navdušil s širino svojega znanja. človekoljubnostjo in odprtostjo duha. (photo: NL) Franc Tekavec je navdušil s širino svojega znanja. človekoljubnostjo in odprtostjo duha. (photo: NL)

Nisem ravno šaljivec, mrk pa tudi ne

Sredi Vidovskih hribov, na meji med Cerkniško občino in Rakitniško planoto, je zaselek Čohovo, kjer ima posest Franc Tekavec. Zanimiv mož številnih znanj, med katerimi je tudi destiliranje, ...

Obžalovanje, žalost, fotografija je simbolična (photo: Sasin Tipchai / Pixabay) Obžalovanje, žalost, fotografija je simbolična (photo: Sasin Tipchai / Pixabay)

Takrat se je zame začel pekel ...

Milena je po burnem otroštvu, v katerem je bila neposredna priča bratove zasvojenosti in obupnih težav, ki jih je povzročal staršem, tudi sama v mladostniških letih zapadla v alkohol in droge. Ko ...

Larisa Kragelj, Jasna Humar in dr. Bojana Beović z novinarko Heleno Križnik (photo: Rok Mihevc) Larisa Kragelj, Jasna Humar in dr. Bojana Beović z novinarko Heleno Križnik (photo: Rok Mihevc)

Veliko palic, nobenega korenčka

Razvilo se bo zdravstvo dveh hitrosti. Tega se boji predsednica Zdravniške zbornice Slovenije dr. Bojana Beović. V oddaji Pogovor o je komentirala novelo zakona o zdravstveni dejavnosti, ki je ...