Matjaž MerljakMatjaž Merljak
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Andrej ŠinkoAndrej Šinko
Nadškof Stanislav Hočevar je praznoval s policisti (foto: Igor Jereb)
Nadškof Stanislav Hočevar je praznoval s policisti | (foto: Igor Jereb)

Maša za policiste

Novice | 25.09.2023, 12:20 Marjana Debevec Igor Jereb

V Srednji vasi v Bohinju je včeraj sveto mašo za policiste daroval upokojeni beograjski nadškof Stanislav Hočevar. Z njim je somaševal policijski vikar Igor Jereb, svete maše pa so se udeležili tudi minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar, generalni direktor policije Senad Jušić pa tudi predstavniki grkokatoličanov in evangeličanov.

Policijski vikar Igor Jereb je v uvodu povedal: »Spoštovani, vesel sem vsakega izmed vas, ki je danes tukaj. Skupaj bomo preživeli čas v cerkvi in kasneje na druženju. Skupaj bomo prosili za srečo in blagoslov za vse policiste in policistke ter za ostale uslužbence in uslužbenke Policije in Ministrstva za notranje zadeve.

Prosili bomo za uspešno delo in za dobre odnose med sodelavci. Hkrati pa bomo molili za vse pokojne iz policijskih vrst in z ministrstva. Naj nas dogodek nagovori in pripomore k širini za sprejemanje vsakega v vsej njegovi različnosti...«

 

Zbrani pri sveti maši v Srednji vasi
Zbrani pri sveti maši v Srednji vasi © Igor Jereb

Sv. mašo je vodil upokojeni beograjski nadškof in metropolit msgr. Stanislav Hočevar. Prisotni pa so bili tudi Boštjan Poklukar, minister za notranje zadeve, mag. Senad Jušić, generalni direktor policije, bohinjski in blejski župan, župnik v Srednji vasi dr. Gašper Kočan, duhovnik Ivan Skalivski, župnik v Metliki in v Radatovićih, ki je hkrati tudi vikar grškokatoliškega škofa iz Križevcev za razseljene ukrajinske vernike na območju RS, policist Aleš Rozman s sodelavci, ki vedno znova lepo pripravijo dogodek, vsi sodelavci Duhovne oskrbe v policiji, izmed katerih je dr. Aleksander Erniša tudi uradno zastopal Evangeličansko cerkev augsburške veroizpovedi v Republiki Sloveniji.

Dogodka naj bi se udeležil tudi prezbiter Srbske pravoslavne cerkve Branislav Todorić, vendar mu je izredni dogodek preprečil, da bi prišel.

Prisotnost predstavnikov različnih verskih skupnosti kaže na njihovo skupno željo po sodelovanju in povezovanju, pa tudi na pripravljenost za skupno delo v blagor policistov, ki delujejo v blagor državljanov.

Novice
Prebivalci Hersona (photo: Caritas Spes) Prebivalci Hersona (photo: Caritas Spes)

Zakaj se Ukrajinci bojijo prihahajoče zime

Ruske sile so ponoči nad Ukrajino izstrelile več kot 40 brezpilotnih letalnikov iranske izdelave. Pred tem naj bi ukrajinska vojska pri Kačjem otoku v Črnem morju sestrelila ruski bombnik Su-24. ...

Covid-19 bo očitno postal naš sezonski spremljevalec (photo: Pexels / Edward Jenner) Covid-19 bo očitno postal naš sezonski spremljevalec (photo: Pexels / Edward Jenner)

Petina okužb je covid-19

Petina okužb, ki so v porastu v teh zimskih tednih, je covid-19. Tako je v oddaji Svetovalnica opozorila družinska zdravnica iz Zdravstvenega doma Ljubljana dr. Jarmila Trček Breznikar, ki je ...