Blaž LesnikBlaž Lesnik
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Alen SalihovićAlen Salihović
Vojaki pri Mariji Pomagaj (foto: www.marija.si)
Vojaki pri Mariji Pomagaj | (foto: www.marija.si)

Pripadniki Slovenske vojske poromali k Mariji Pomagaj

Slovenija | 24.09.2023, 10:54 Alen Salihović

Za nami je dan Vojaškega vikariata. Sodelavci slednjega in slovenske vojakinje in vojaki so ob tej priložnosti danes poromali k Mariji Pomagaj na Brezje. Slovesno somaševanje je vodil vojaški vikar Matej Jakopič.

»Če bi ljudje urejali stvari, ki so Božje, potem bi bilo šele vojn na svetu, dragi vojaki in vojakinje. Mi sodimo tako, kot je bilo opisano v današnjem evangeliuju, Bog pa ne. Nebesa kamor smo namenjeni ni d.o.o., družba z omejeno odgovornostjo, nebesa do d.n.o., družba z neomejeno odgovornostjo. Naj nas Brezjanska Mati Božja podpira pri naših prizadevanjih za mir, da se vsi skupaj v večnem miru najdemo pri Njej,« je dejal v pridigi.

Dan Vojaškega vikariata praznujemo 21. septembra, ker je bil na ta dan leta 2000 podpisan prvi sporazum, ki je temelj za redno delo. Vojaški vikariat redno zagotavlja duhovno oskrbo pripadnikom Slovenske vojske ter njihovim družinskim članom in s tem omogoča življenje pripadnikom skladno s temeljnimi človekovimi pravicami – pravico do življenje v skladu z vestjo, prepričanjem ali vero in možnostjo izpovedovanja vere v zasebno in javno, individualno ter skupaj z drugimi. 

Slovenija, Cerkev na Slovenskem, Novice
Natalija Hormuth (photo: Osebni arhiv) Natalija Hormuth (photo: Osebni arhiv)

Zakaj je glas pot, ki vodi do harmonije?

Natalija Hormuth je profesorica latinščine in francoščine, svetovalka za celostno življenje in zdravje, coaching za vodenje z vrednotami, coaching za zavestno uporabo svojega glasu in solo pevka.