Maja MorelaMaja Morela
Jakob ČukJakob Čuk
Petra StoparPetra Stopar
30 let Aritoursa, sv. maša (foto: Aritours FB)
30 let Aritoursa, sv. maša | (foto: Aritours FB)

Romarska agencija Aritours z nami že 30 let

Slovenija | 18.09.2023, 10:27 Alen Salihović

Prvo septembrsko soboto se je več kot 300 romarjev v šestih avtobusih agencije Aritours iz Maribora zbralo na tradicionalnem jesenskem romanju. Obiskali so Dolenjsko in se hkrati zahvalili za trideset let delovanja agencije.

Cilj njihovega tokratnega druženja je bila očarljiva Dolenjska, dežela cvička, Desetega brata, bogate naravne, kulturne ter verske dediščine. Po ogledu Višnje gore in Muljave so se romarji zbrali pri sveti maši v baziliki Žalostne Matere božje v Stični. Ker je šlo tudi za romanje mariborske nadškofije je bil z njimi metropolit, nadškof Alojzij Cvikl, ki je pri maši dejal, da je agencija nekaj več kot samo turistična agencija.

Zgodbo uspešnega družinskega podjetja Aritours, ki ga danes vodi Tanja Arih Korošec sta začela pisati leta 1993 Slavica in Ciril Arih, ki smo ju povabili pred mikrofon. Spregovorila sta o začetkih, delu in tudi izzivih za naprej. 

Prisluhnite prispevku. 

Ciril in Slavica Arih po pogovoru za Radio Ognjišče
Ciril in Slavica Arih po pogovoru za Radio Ognjišče © ARO

 

S svojim znanjem, strokovnostjo in izkušnjami sta Slavica in Ciril postavila trdne temelje podjetju, ki je danes največji organizator romanj v Sloveniji. "Podjetje je specializirano za pripravo in izvedbo potovanj, romanj in izletov za skupine ter potovanja po meri. Od leta 2007 v sodelovanju s Čebelarsko zvezo Slovenije razvijamo čebelarski turizem oz. apiturizem. Pod blagovno znamko ApiRoutes tržimo potovanja in izobraževanja vezana na človeka in njegove vrednote, naravo in čebele. Smo pooblaščeni organizator čebelarskih izletov in potovanj po Sloveniji," so zapisali na svoji spletni strani. 

Slovenija, Cerkev na Slovenskem
Romanje v Habsterdick 2024 (photo: osebni arhiv Jožeta Kamina) Romanje v Habsterdick 2024 (photo: osebni arhiv Jožeta Kamina)

Marija Pomagaj je s svojimi rojaki po vsem svetu

Rojaki na vzhodu Francije 1. maja že desetletja romajo k Mariji Pomagaj v Habsterdick. Letos je sveto mašo daroval ljubljanski nadškof metropolit Stanislav Zore, ki ima tudi rudarsko preteklost. V ...