Mateja SubotičanecMateja Subotičanec
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Rok MihevcRok Mihevc
Taizejska molitev na Vrhniki (foto: Marjana Debevec)
Taizejska molitev na Vrhniki | (foto: Marjana Debevec)

Prideš z nami pripravit novoletno srečanje mladih?

Novice | 17.09.2023, 14:19 Marjana Debevec

Taizejski bratje, dve sestri in prostovoljci iz več držav so v začetku tega tedna prispeli v Slovenijo, kjer bodo ostali vse do novoletnega srečanja, ki bo letos potekalo v Ljubljani. V pripravi nanj bo pri Sv. Jakobu v Ljubljani jutri ob 19.00 taizejska molitev za mlade iz vse Slovenije, ki bi želeli sodelovati v pripravi na novoletno srečanje.

»Vabimo vse, ki bi se radi srečali z brati in jih spoznali. Pa tudi tiste, ki bi radi vprašali, kako bi lahko konkretno bili del tega srečanja, kako lahko naš prispevek obogati celoten ta proces«, je za naš radio pojasnil Tilen Čebulj iz Katoliške mladine. Prepričan je, da se bo za vsakega našlo kakšno delo.

Povedal pa je tudi, da je za prostovoljce, ki novoletno srečanje pripravljajo že več mesecev, to zelo močna duhovna izkušnja. »Slutimo in že vidimo, da se naša življenja v tem procesu spreminjajo. Da vse bolj dajemo na prvo mesto druge in Kristusa in to je tisto, kar si zares želimo, da bi potem imelo globoke korenine v našem vsakdanu,« je za naš radio še poudaril Čebulj.

Vsi, ki ste pripravljeni sodelovati kot prostovoljci, se lahko javite na prostovoljci@taizeljubljana.si. Iščejo osebe, ki bi pomagale pri prevajanju, fotografiranju, glasbi, logistiki ali tehničnim vidikom srečanja.

Povejmo še to, da bodo taizejske molitve v cerkvi sv. Jakoba od oktobra do decembra potekale vsak dan od torka do sobote ob 12.00 uri.

Novice
Uporabljene plastenke (photo: Pixabay) Uporabljene plastenke (photo: Pixabay)

Res to potrebujem?

Praznujemo dan Zemlje – našega skupnega doma, kakor se večkrat izrazi papež Frančišek. Na svetovni in tudi slovenski ravni poteka več pobud, v katere naj bi bila vključena več kot milijarda ljudi ...

Družine zbrane pri maši na Brezjah (photo: Luka Mavrič) Družine zbrane pri maši na Brezjah (photo: Luka Mavrič)

Boga bodo vzeli zares!

Na Brezjah je bilo popoldne srečanje družin ljubljanske nadškofije. Geslo srečanja je bilo »Vzemi Boga zares!«. Srečanje so sklenili ob 16. uri s sveto mašo, ki jo je daroval nadškof Stanislav Zore.

Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.