Štefan IskraŠtefan Iskra
Andrej ŠinkoAndrej Šinko
Taizejska molitev na Vrhniki (foto: Marjana Debevec)
Taizejska molitev na Vrhniki | (foto: Marjana Debevec)

Prideš z nami pripravit novoletno srečanje mladih?

Novice | 17.09.2023, 14:19 Marjana Debevec

Taizejski bratje, dve sestri in prostovoljci iz več držav so v začetku tega tedna prispeli v Slovenijo, kjer bodo ostali vse do novoletnega srečanja, ki bo letos potekalo v Ljubljani. V pripravi nanj bo pri Sv. Jakobu v Ljubljani jutri ob 19.00 taizejska molitev za mlade iz vse Slovenije, ki bi želeli sodelovati v pripravi na novoletno srečanje.

»Vabimo vse, ki bi se radi srečali z brati in jih spoznali. Pa tudi tiste, ki bi radi vprašali, kako bi lahko konkretno bili del tega srečanja, kako lahko naš prispevek obogati celoten ta proces«, je za naš radio pojasnil Tilen Čebulj iz Katoliške mladine. Prepričan je, da se bo za vsakega našlo kakšno delo.

Povedal pa je tudi, da je za prostovoljce, ki novoletno srečanje pripravljajo že več mesecev, to zelo močna duhovna izkušnja. »Slutimo in že vidimo, da se naša življenja v tem procesu spreminjajo. Da vse bolj dajemo na prvo mesto druge in Kristusa in to je tisto, kar si zares želimo, da bi potem imelo globoke korenine v našem vsakdanu,« je za naš radio še poudaril Čebulj.

Vsi, ki ste pripravljeni sodelovati kot prostovoljci, se lahko javite na prostovoljci@taizeljubljana.si. Iščejo osebe, ki bi pomagale pri prevajanju, fotografiranju, glasbi, logistiki ali tehničnim vidikom srečanja.

Povejmo še to, da bodo taizejske molitve v cerkvi sv. Jakoba od oktobra do decembra potekale vsak dan od torka do sobote ob 12.00 uri.

Novice
Škof Vinko Bokalič (photo: Svobodna Slovenija) Škof Vinko Bokalič (photo: Svobodna Slovenija)

Vinko Bokalič Iglič primas Argentine

Papež je argentinsko škofijo Santiago del Estero povzdignil v nadškofijo in za prvega nadškofa imenoval dosedanjega škofa v tem mestu, našega rojaka, Vinka Bokaliča Igliča. Podelil mu je tudi ...

Nataša Ličen (photo: Rok Mihevc) Nataša Ličen (photo: Rok Mihevc)

Čudne počitnice

Počitniško pozdravljeni! Ne glede na to, kje ste in s kom, so vaši dopustniški trenutki že mimo ali ste ravno sredi njih, morda pa odštevate do začetka letošnjih, upam, da ste te sreče mož in ...

Sobodajalstvo (photo: Pexels) Sobodajalstvo (photo: Pexels)

Gre za resno panogo, ki je ogledalo Slovencev

»Kdor se odloči za dejavnost oddajanja sob ali apartmajev, naj se tega loti celostno. Gre za resno panogo, ki je ogledalo Slovencev. Z dobro nastanitvijo in prijaznostjo pri opravljanju dela se ...