Blaž LesnikBlaž Lesnik
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Alen SalihovićAlen Salihović
Taizejska molitev na Vrhniki (foto: Marjana Debevec)
Taizejska molitev na Vrhniki | (foto: Marjana Debevec)

Prideš z nami pripravit novoletno srečanje mladih?

Novice | 17.09.2023, 14:19 Marjana Debevec

Taizejski bratje, dve sestri in prostovoljci iz več držav so v začetku tega tedna prispeli v Slovenijo, kjer bodo ostali vse do novoletnega srečanja, ki bo letos potekalo v Ljubljani. V pripravi nanj bo pri Sv. Jakobu v Ljubljani jutri ob 19.00 taizejska molitev za mlade iz vse Slovenije, ki bi želeli sodelovati v pripravi na novoletno srečanje.

»Vabimo vse, ki bi se radi srečali z brati in jih spoznali. Pa tudi tiste, ki bi radi vprašali, kako bi lahko konkretno bili del tega srečanja, kako lahko naš prispevek obogati celoten ta proces«, je za naš radio pojasnil Tilen Čebulj iz Katoliške mladine. Prepričan je, da se bo za vsakega našlo kakšno delo.

Povedal pa je tudi, da je za prostovoljce, ki novoletno srečanje pripravljajo že več mesecev, to zelo močna duhovna izkušnja. »Slutimo in že vidimo, da se naša življenja v tem procesu spreminjajo. Da vse bolj dajemo na prvo mesto druge in Kristusa in to je tisto, kar si zares želimo, da bi potem imelo globoke korenine v našem vsakdanu,« je za naš radio še poudaril Čebulj.

Vsi, ki ste pripravljeni sodelovati kot prostovoljci, se lahko javite na prostovoljci@taizeljubljana.si. Iščejo osebe, ki bi pomagale pri prevajanju, fotografiranju, glasbi, logistiki ali tehničnim vidikom srečanja.

Povejmo še to, da bodo taizejske molitve v cerkvi sv. Jakoba od oktobra do decembra potekale vsak dan od torka do sobote ob 12.00 uri.

Novice
Skok čez Vršič na Mangart pa nazaj v Kranjsko goro. (photo: Rok Gajšek) Skok čez Vršič na Mangart pa nazaj v Kranjsko goro. (photo: Rok Gajšek)

Kriza srednjih let

Z vami bi rad delil nekaj misli in občutji, ki sem jih pri sebi zaznal v zadnjih dneh, tednih, mesecih pa jih, prosim, vzemite s ščepcem soli in kančkom humorja. Pred kratkim sem namreč praznoval ...

Natalija Hormuth (photo: Osebni arhiv) Natalija Hormuth (photo: Osebni arhiv)

Zakaj je glas pot, ki vodi do harmonije?

Natalija Hormuth je profesorica latinščine in francoščine, svetovalka za celostno življenje in zdravje, coaching za vodenje z vrednotami, coaching za zavestno uporabo svojega glasu in solo pevka.