Jure SešekJure Sešek
Miha MočnikMiha Močnik
Rok MihevcRok Mihevc
Taizejska molitev na Vrhniki (foto: Marjana Debevec)
Taizejska molitev na Vrhniki | (foto: Marjana Debevec)

Prideš z nami pripravit novoletno srečanje mladih?

Novice | 17.09.2023, 14:19 Marjana Debevec

Taizejski bratje, dve sestri in prostovoljci iz več držav so v začetku tega tedna prispeli v Slovenijo, kjer bodo ostali vse do novoletnega srečanja, ki bo letos potekalo v Ljubljani. V pripravi nanj bo pri Sv. Jakobu v Ljubljani jutri ob 19.00 taizejska molitev za mlade iz vse Slovenije, ki bi želeli sodelovati v pripravi na novoletno srečanje.

»Vabimo vse, ki bi se radi srečali z brati in jih spoznali. Pa tudi tiste, ki bi radi vprašali, kako bi lahko konkretno bili del tega srečanja, kako lahko naš prispevek obogati celoten ta proces«, je za naš radio pojasnil Tilen Čebulj iz Katoliške mladine. Prepričan je, da se bo za vsakega našlo kakšno delo.

Povedal pa je tudi, da je za prostovoljce, ki novoletno srečanje pripravljajo že več mesecev, to zelo močna duhovna izkušnja. »Slutimo in že vidimo, da se naša življenja v tem procesu spreminjajo. Da vse bolj dajemo na prvo mesto druge in Kristusa in to je tisto, kar si zares želimo, da bi potem imelo globoke korenine v našem vsakdanu,« je za naš radio še poudaril Čebulj.

Vsi, ki ste pripravljeni sodelovati kot prostovoljci, se lahko javite na prostovoljci@taizeljubljana.si. Iščejo osebe, ki bi pomagale pri prevajanju, fotografiranju, glasbi, logistiki ali tehničnim vidikom srečanja.

Povejmo še to, da bodo taizejske molitve v cerkvi sv. Jakoba od oktobra do decembra potekale vsak dan od torka do sobote ob 12.00 uri.

Novice
Duhovniki (photo: Rok Mihevc) Duhovniki (photo: Rok Mihevc)

»Vladajoči našega dela ne razumejo«

Na spremembe zakona o verski svobodi so se odzvale tudi verske skupnosti. Vladajoče spodbujajo, da obudijo pristen dialog z verskimi skupnostmi, izogibajoč se enostranskih in škodljivih odločitev. ...

Novi predsednik državnega sveta Marko Lotrič (photo: STA / Nebojiša Tejić) Novi predsednik državnega sveta Marko Lotrič (photo: STA / Nebojiša Tejić)

Državni svet izglasoval veto na tri zakone

Državni svet je na 8. izredni seji izglasoval odložilni veto na Zakon o dopolnitvi Zakona o Kmetijsko gozdarski zbornici Slovenije, na Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o zaščiti živali in ...

Največ hrane zavržemo v gospodinjstvih  (photo: ARO) Največ hrane zavržemo v gospodinjstvih  (photo: ARO)

Hrana ni za v smeti

Problem zavržene hrane je velik. V Sloveniji težek stoenainpetdeset tisoč ton. Toliko pridelamo odpadne hrane na leto, samo v naši državi. 29. september je Mednarodni dan osveščanja o odpadni ...