Damijana MedvedDamijana Medved
Matej KržišnikMatej Kržišnik
Marjana DebevecMarjana Debevec
Udeleženke tiskovne konference (foto: Marjana Debevec)
Udeleženke tiskovne konference | (foto: Marjana Debevec)

Član vodstva tabornikov, ki je osumljen spolne zlorabe mladoletnih, že v priporu

Novice | 13.09.2023, 12:37 Marjana Debevec

Na Zvezi tabornikov Slovenije so prijeli prijavo suma kaznivega dejanja zoper spolno nedotakljivost mladoletnih oseb. Zlorabo naj bi zagrešil član vodstva enega izmed rodov, ki je po navedbah policije že v priporu.

Zveza tabornikov Slovenije je v preteklem tednu prejela obvestilo o prijavi suma spolne zlorabe mladoletnih oseb s strani člana vodstva enega izmed rodov. Več o osumljencu ali žrtvah ne morejo povedati, ker je preiskava še v teku.

Je pa načelnica za odnose z javnostmi Neža Slosar zatrdila, da so osumljenca takoj umaknili iz vseh dejavnosti, obenem pa aktivno sodelujejo s pristojnimi organi. »Mi smo od trenutka, ko smo izvedeli, delali po ogromno ur na dan, samo s tem namenom, da zagotovimo varnost otrokom in mladim in s tem vključimo tudi starše, ki so z njimi na dnevni bazi.«

O nastali situaciji so takoj obvestili vodstvo tega rodu, člane in starše. »Z naše strani smo članom ponudili tudi psihosocialno pomoč oziroma razbremenilne razgovore. Izvedli smo že nekaj razbremenilnih delavnic s člani rodu in njihovimi starši. Še naprej sodelujemo s pristojnimi organi, da se čim prej razreši ta situacija,« je generalna sekretarka pojasnila Urška Bratuš.

Taborniško leto bodo sicer začeli kot običajno. Mlade bodo vzgajali k poštenosti, strpnosti, odprtosti in odgovornosti, obenem pa so pa zagotovili, da bodo prostovoljce in vse, ki delajo z mladimi še naprej izobraževali o spolni nedotakljivosti mladostnikov.

Pregledali bodo tudi njihove protokole in jih po potrebi dopolnili. Zavezali so se namreč ničelni toleranci do spolnega in vsakršnega drugega nasilja. Zato so vzpostavili tudi kontaktno točko, kamor je mogoče poslati podobne pritožbe. Povejmo še, da Zveza tabornikov Slovenije šteje sedem tisoč članov po vsej državi.

Novice
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Ta konec tedna priložnost za spoznavanje kakovostne arhitekture (photo: odprtehise) Ta konec tedna priložnost za spoznavanje kakovostne arhitekture (photo: odprtehise)

Dobra arhitektura ni modna muha.

Odprte hiše Slovenije, vseslovenski tridnevni arhitekturni festival, letos že petnajstič po vrsti odpira najsodobnejšo slovensko arhitekturno produkcijo, nove in prenovljene arhitekturne projekte ...

Eva Golob (photo: ZSPM) Eva Golob (photo: ZSPM)

Eva Golob: Ponosni na podeželske korenine

»Vsako leto pripravimo zelo pester program skozi celo leto in številni naši dogodki so tradicionalni. Eden takih je državni kviz Mladi in kmetijstvo, ki bo (danes) v Velikih Laščah potekal že ...