Slavi KoširSlavi Košir
Marko ZupanMarko Zupan
Alen SalihovićAlen Salihović
Tarča, vlada, politika (foto: Pixabay)
Tarča, vlada, politika | (foto: Pixabay)

Kaj se dogaja na desni sredini? Se je pred evropskimi volitvami sposobna poenotiti?

Slovenija | 12.09.2023, 13:39 Alen Salihović

Kaj se dogaja na desni sredini in s Platformo sodelovanja Anžeta Logarja, je v minulih dneh pogosto vprašanje v medijih. Logar je zavrnil povabilo predsednika NSi Mateja Tonina k skupnemu nastopu na evropskih volitvah, prvak SDS Janez Janša pa posvaril, da gre za prehitra oblikovanja list. Za komentar smo vprašali urednika uredništva notranje politike informativnega programa Televizije Slovenija Martina Nahtigala.

Tonin: Spoštujem odločitev Logarja, a naša pobuda je šla v smeri krepitve desne sredine

Predsednik NSi Matej Tonin je po odločitvi poslanca SDS Anžeta Logarja, da Platforma sodelovanja zavrne povabilo NSi k skupnemu nastopu na evropskih volitvah, dejal, da spoštuje Logarjevo odločitev. Dodal je, da je šla pobuda v smeri krepitve desne sredine, saj si kot država ne moremo privoščiti še enega mandata leve vlade, je povedal.

Tonin je ob robu ponedeljkovega delovnega obiska NSi po občinah Ribnica, Sodražica, Velike Lašče, Dobrepolje in Loški Potok povedal, da bi bila skupna lista NSi, Platforme sodelovanja in SLS resen pretendent za zmago na evropskih volitvah in tudi kasneje.

Po njegovih besedah so evropske volitve le vmesna stopnja, saj bodo ključne državnozborske volitve leta 2026, do takrat pa bi morala biti slovenska desna sredina prenovljena in okrepljena, da bo mogoč prevzem vlade po naslednjih volitvah.

Prisluhnite, kako je dogajaje za naš radio komentiral Martin Nahtigal.

Slovenija, Politika, Novice
Škofija Novo mesto (photo: Škofija Novo mesto) Škofija Novo mesto (photo: Škofija Novo mesto)

V škofiji Novo mesto imenovani trije novi dekani

V škofiji Novo mesto so dobili tri nove dekane, saj so prejšnjim potekli mandati. Novomeški ordinarij Škof Andrej Saje je po posvetovanju, molitvi in premisleku dekana za dekanijo Kočevje imenoval ...