Slavi KoširSlavi Košir
Marko ZupanMarko Zupan
Andrej ŠinkoAndrej Šinko
Tarča, vlada, politika (foto: Pixabay)
Tarča, vlada, politika | (foto: Pixabay)

Kaj se dogaja na desni sredini? Se je pred evropskimi volitvami sposobna poenotiti?

Slovenija | 12.09.2023, 13:39 Alen Salihović

Kaj se dogaja na desni sredini in s Platformo sodelovanja Anžeta Logarja, je v minulih dneh pogosto vprašanje v medijih. Logar je zavrnil povabilo predsednika NSi Mateja Tonina k skupnemu nastopu na evropskih volitvah, prvak SDS Janez Janša pa posvaril, da gre za prehitra oblikovanja list. Za komentar smo vprašali urednika uredništva notranje politike informativnega programa Televizije Slovenija Martina Nahtigala.

Tonin: Spoštujem odločitev Logarja, a naša pobuda je šla v smeri krepitve desne sredine

Predsednik NSi Matej Tonin je po odločitvi poslanca SDS Anžeta Logarja, da Platforma sodelovanja zavrne povabilo NSi k skupnemu nastopu na evropskih volitvah, dejal, da spoštuje Logarjevo odločitev. Dodal je, da je šla pobuda v smeri krepitve desne sredine, saj si kot država ne moremo privoščiti še enega mandata leve vlade, je povedal.

Tonin je ob robu ponedeljkovega delovnega obiska NSi po občinah Ribnica, Sodražica, Velike Lašče, Dobrepolje in Loški Potok povedal, da bi bila skupna lista NSi, Platforme sodelovanja in SLS resen pretendent za zmago na evropskih volitvah in tudi kasneje.

Po njegovih besedah so evropske volitve le vmesna stopnja, saj bodo ključne državnozborske volitve leta 2026, do takrat pa bi morala biti slovenska desna sredina prenovljena in okrepljena, da bo mogoč prevzem vlade po naslednjih volitvah.

Prisluhnite, kako je dogajaje za naš radio komentiral Martin Nahtigal.

Slovenija, Politika, Novice
Papež na srečanju z mladimi v Benetkah (photo: Vatican Media) Papež na srečanju z mladimi v Benetkah (photo: Vatican Media)

Papež v Benetkah

Papež Frančišek se je dopoldne mudil v Benetkah. V mestu na vodi se je mudil približno 5 ur, v tem času pa obiskal ženski zapor, nagovoril umetnike na beneškem bienalu in se srečal z mladimi, ...

Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: ) Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: )

Živela sem z romantičnim narcisom

Vse, kar si je Petra Strelec želela, je bila ljubezen, spoštovanje, nežnost in varnost. Vse tisto torej, kar ji je manjkalo v zgodnjem otroštvu, je iskala v moškem. Tega ni našla. V času ...

Mihaela Terkov (photo: Maja Morela) Mihaela Terkov (photo: Maja Morela)

In kako diši ljubezen ...

S tokratno gostjo, profesorico biologije na Gimnaziji in veterinarski šoli v Ljubljani, Mihaelo Terkov smo se pogovarjali o pomenu sočutja do starejših. Kot prostovoljka pri Hospicu se je odločila ...