Štefan IskraŠtefan Iskra
Marko ZupanMarko Zupan
Andrej ŠinkoAndrej Šinko
Tarča, vlada, politika (foto: Pixabay)
Tarča, vlada, politika | (foto: Pixabay)

Kaj se dogaja na desni sredini? Se je pred evropskimi volitvami sposobna poenotiti?

Slovenija | 12.09.2023, 13:39 Alen Salihović

Kaj se dogaja na desni sredini in s Platformo sodelovanja Anžeta Logarja, je v minulih dneh pogosto vprašanje v medijih. Logar je zavrnil povabilo predsednika NSi Mateja Tonina k skupnemu nastopu na evropskih volitvah, prvak SDS Janez Janša pa posvaril, da gre za prehitra oblikovanja list. Za komentar smo vprašali urednika uredništva notranje politike informativnega programa Televizije Slovenija Martina Nahtigala.

Tonin: Spoštujem odločitev Logarja, a naša pobuda je šla v smeri krepitve desne sredine

Predsednik NSi Matej Tonin je po odločitvi poslanca SDS Anžeta Logarja, da Platforma sodelovanja zavrne povabilo NSi k skupnemu nastopu na evropskih volitvah, dejal, da spoštuje Logarjevo odločitev. Dodal je, da je šla pobuda v smeri krepitve desne sredine, saj si kot država ne moremo privoščiti še enega mandata leve vlade, je povedal.

Tonin je ob robu ponedeljkovega delovnega obiska NSi po občinah Ribnica, Sodražica, Velike Lašče, Dobrepolje in Loški Potok povedal, da bi bila skupna lista NSi, Platforme sodelovanja in SLS resen pretendent za zmago na evropskih volitvah in tudi kasneje.

Po njegovih besedah so evropske volitve le vmesna stopnja, saj bodo ključne državnozborske volitve leta 2026, do takrat pa bi morala biti slovenska desna sredina prenovljena in okrepljena, da bo mogoč prevzem vlade po naslednjih volitvah.

Prisluhnite, kako je dogajaje za naš radio komentiral Martin Nahtigal.

Slovenija, Politika, Novice
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Ta konec tedna priložnost za spoznavanje kakovostne arhitekture (photo: odprtehise) Ta konec tedna priložnost za spoznavanje kakovostne arhitekture (photo: odprtehise)

Dobra arhitektura ni modna muha.

Odprte hiše Slovenije, vseslovenski tridnevni arhitekturni festival, letos že petnajstič po vrsti odpira najsodobnejšo slovensko arhitekturno produkcijo, nove in prenovljene arhitekturne projekte ...

Eva Golob (photo: ZSPM) Eva Golob (photo: ZSPM)

Eva Golob: Ponosni na podeželske korenine

»Vsako leto pripravimo zelo pester program skozi celo leto in številni naši dogodki so tradicionalni. Eden takih je državni kviz Mladi in kmetijstvo, ki bo (danes) v Velikih Laščah potekal že ...