Matjaž MerljakMatjaž Merljak
Jaka KorenjakJaka Korenjak
Rok MihevcRok Mihevc
Ekumenska molitev za uspeh sinode (foto: https://together2023.net)
Ekumenska molitev za uspeh sinode | (foto: https://together2023.net)

Novost: Za katoliško sinodo bodo molili predstavniki različnih krščanskih cerkva!

Novice | 08.09.2023, 15:23 Marjana Debevec

Na trgu svetega Petra v Vatikanu bo konec septembra potekalo molitveno bdenje pred sinodo. V pripravo srečanja je vključenih preko 50 različnih skupin in gibanj. Vrhunec dogodka bo ekumenska vigilija na trgu sv. Petra s papežem Frančiškom in predstavniki drugih cerkva ter vsem Božjim ljudstvom.

V soboto, 30. septembra, bo v Rimu potekala ekumenska vigilija v prisotnosti papeža Frančiška in s predstavniki različnih Cerkva. Združili se bodo v slavljenju, tišini in poslušanju Božje besede. Mladi med 18. in 35. letom s cele Evrope in različnih krščanskih veroizpovedi pa bodo cel vikend sodelovali na programu, ki ga pripravlja Taizéjska skupnost.

Mlade bodo sprejele in gostile različne skupnosti v Rimu. V soboto se bodo udeležili različnih delavnic, slavilnega koncerta v Lateranski baziliki, nato pa skupaj poromali na Trg sv. Petra, kjer se bo ob 18. uri začelo molitveno bdenje. Molitev bo sooblikovalo petje, Božja beseda in tudi trenutek tišine. V molitvi in prošnji k Svetemu Duhu bodo izročili zasedanje sinode, ki bo v oktobru potekala v Vatikanu.

Papež Frančišek z mladimi na srečanju v Lisboni
Papež Frančišek z mladimi na srečanju v Lisboni © Vatican Media

Tudi iz Slovenije bo v okviru Katoliške mladine organiziran prevoz v večno mesto. S skupino se bo podala tudi Taizéjska ekipa, ki bo od septembra do januarja prisotna v Ljubljani v pripravi na Evropsko srečanje mladih. Prijavite se lahko še do 10. septembra!

Novice
Vnebohod (photo: Pixabay) Vnebohod (photo: Pixabay)

Praznik Gospodovega vnebohoda

Slovesni praznik Gospodovega vnebohoda, ki ga v Katoliški cerkvi obhajamo danes, je spomin na dogodek, ko je od mrtvih vstali Kristus dopolnil zemeljsko delovanje in odšel v nebo. Gospodov ...

Darja Lovšin s svojo novo, peto knjigo o diabetični kulinariki  (photo: NL) Darja Lovšin s svojo novo, peto knjigo o diabetični kulinariki  (photo: NL)

Pogrevalnice namesto domače kuhinje?

Darja Lovšin je ustanoviteljica Zavoda Diabetes, v sklopu katerega so leta 1995 začeli izdajati revijo Dita, ki jo ureja, je tudi avtorica več knjig. Diplomirala je iz mednarodnih odnosov, kar ji ...