Blaž LesnikBlaž Lesnik
Jakob ČukJakob Čuk
Meta PotočnikMeta Potočnik
Ekumenska molitev za uspeh sinode (foto: https://together2023.net)
Ekumenska molitev za uspeh sinode | (foto: https://together2023.net)

Novost: Za katoliško sinodo bodo molili predstavniki različnih krščanskih cerkva!

Novice | 08.09.2023, 15:23 Marjana Debevec

Na trgu svetega Petra v Vatikanu bo konec septembra potekalo molitveno bdenje pred sinodo. V pripravo srečanja je vključenih preko 50 različnih skupin in gibanj. Vrhunec dogodka bo ekumenska vigilija na trgu sv. Petra s papežem Frančiškom in predstavniki drugih cerkva ter vsem Božjim ljudstvom.

V soboto, 30. septembra, bo v Rimu potekala ekumenska vigilija v prisotnosti papeža Frančiška in s predstavniki različnih Cerkva. Združili se bodo v slavljenju, tišini in poslušanju Božje besede. Mladi med 18. in 35. letom s cele Evrope in različnih krščanskih veroizpovedi pa bodo cel vikend sodelovali na programu, ki ga pripravlja Taizéjska skupnost.

Mlade bodo sprejele in gostile različne skupnosti v Rimu. V soboto se bodo udeležili različnih delavnic, slavilnega koncerta v Lateranski baziliki, nato pa skupaj poromali na Trg sv. Petra, kjer se bo ob 18. uri začelo molitveno bdenje. Molitev bo sooblikovalo petje, Božja beseda in tudi trenutek tišine. V molitvi in prošnji k Svetemu Duhu bodo izročili zasedanje sinode, ki bo v oktobru potekala v Vatikanu.

Papež Frančišek z mladimi na srečanju v Lisboni
Papež Frančišek z mladimi na srečanju v Lisboni © Vatican Media

Tudi iz Slovenije bo v okviru Katoliške mladine organiziran prevoz v večno mesto. S skupino se bo podala tudi Taizéjska ekipa, ki bo od septembra do januarja prisotna v Ljubljani v pripravi na Evropsko srečanje mladih. Prijavite se lahko še do 10. septembra!

Novice
Škofija Novo mesto (photo: Škofija Novo mesto) Škofija Novo mesto (photo: Škofija Novo mesto)

V škofiji Novo mesto imenovani trije novi dekani

V škofiji Novo mesto so dobili tri nove dekane, saj so prejšnjim potekli mandati. Novomeški ordinarij Škof Andrej Saje je po posvetovanju, molitvi in premisleku dekana za dekanijo Kočevje imenoval ...

Rožni venec (photo: Unsplash) Rožni venec (photo: Unsplash)

Verouk za odrasle

V Župniji Ljubljana Sveti Križ tudi letošnjo jesen začenjajo tedenska srečanja za odrasle, ki želijo spoznati krščanstvo in prejeti zakramente (krst, obhajilo in birmo) ali pa samo odkriti ali ...