Maja MorelaMaja Morela
Miha MočnikMiha Močnik
Andrej ŠinkoAndrej Šinko
Gasilci Prevalja (foto: FB Gasilci Prevalje)
Gasilci Prevalja | (foto: FB Gasilci Prevalje)

Za prevaljske gasilce daroval 122.000 evrov: Za nas je bil včeraj čudež!

| 31.08.2023, 14:35 Alen Salihović

Potem, ko so prevaljski gasilci po skoraj štirih tednih od katastrofalne ujme in ko jim dela ob novih nalivih ne zmanjkuje, opozorili, da nimajo več dovolj opreme za intervencije in tudi denarja za nakup ne, se je včeraj našel posameznik, ki je zagotovil 122 tisoč evrov. Župan občine Prevalje Matic Tasič je za naš radio dejal, da gre za veliko gesto in po svoje čudež.


»Iskali smo načine. Meni je včeraj uspelo, da smo pridobili enega izjemnega človeka, donatorja, ki je doniral celotno vsoto, 122.000 evrov za opremo in že včeraj so šle naročilnice vsem dobaviteljem opreme. Tako, da naši gasilci so imeli opremo in jo bodo imeli tudi v prihodnje ne glede na to ali bo država, ali bo Gasilska zveza ali kdor koli se s tem ukvarja, prisluhnil tem težavam. Našim gasilcem je odneslo tudi en povsem nov avtomobil. Mi smo imeli včeraj... Rekel bi, da se med dobrimi ljudmi, med ljudmi, ki dobro mislijo in dobro delajo dogajajo tudi čudeži. Za nas je bil včeraj čudež,« nam je ganjen dejal župan.

Medtem v občini Prevalje po besedah župana pospešeno sanirajo prizadeta območja, največ dela imajo z gradnjo vodovodnega sistema in urejanje struge reke Meže. 

Iz smeri Mežice proti Prevaljam se tako nadaljuje gradnja vodovoda, ki bo po ujmi zagotovil pitno vodo za več kot 10.000 občanov Prevalj in Raven na Koroškem. Zaradi gradnje bo po napovedih do sobote večji del dneva zaprta cesta v Mežiški dolini od odcepa za Šentanel do Petrola na Prevaljah.

Dijaki frizerske šole so uredili stanovalce doma starejših (photo: FB DEOS Center starejših Črnuče) Dijaki frizerske šole so uredili stanovalce doma starejših (photo: FB DEOS Center starejših Črnuče)

Kaj hitro se je naredila prava vrsta ...

Tudi v DEOS Center starejših Črnuče je prišla pomlad in s tem čas za spremembe. Tako so stanovalci medse povabili dijaki Srednje frizerske šole, ki so se vabilu z veseljem odzvali, pišejo na ...