Slavi KoširSlavi Košir
Jakob ČukJakob Čuk
Tanja DominkoTanja Dominko
Uroš Urbanija (foto: Nace Hočevar/STA)
Uroš Urbanija | (foto: Nace Hočevar/STA)

Urbaniji svetniki RTV Slovenija preprečili odgovoriti na očitke pred razrešitvijo

| 25.08.2023, 12:51 Alen Salihović

Svet Radiotelevizije Slovenija je včeraj popoldne podal soglasje upravi RTV Slovenija k razrešitvi Uroša Urbanije z mesta vršilca dolžnosti direktorja Televizije Slovenije. Predsednik sveta Goran Forbicij mu pred tem ni dovolil, da bi pojasnil svoje stališče do obtožb zaradi katerih je bil razrešen. Po koncu seje je Urbanija pričakoval sklep o razrešitvi in odpoved, a je ostal praznih rok. Svetniki RTV Slovenija so včeraj po razrešitvi Urbanije soglašali s predlogom uprave za imenovanje Andraža Pöschla za novega vršilca dolžnosti direktorja Televizije Slovenija. Obe odločitvi je svet RTVS sprejel soglasno.

Urbanija je v pogovoru za naš radio dejal, da ga preseneča, da se pred razrešitvijo ni mogel zagovarjati in odgovoriti na očitke.

Prisluhnite pogovoru.

O tem zamenjavi Urbanije je v ponedlejkovi oddaji »Spoznanje več, predsodek manj« spregovoril tudi nekdanji predsednik programskega sveta RTVS dr. Peter Gregorčič.

Vabljeni, da mu prisluhnete.

Romanje v Habsterdick 2024 (photo: osebni arhiv Jožeta Kamina) Romanje v Habsterdick 2024 (photo: osebni arhiv Jožeta Kamina)

Marija Pomagaj je s svojimi rojaki po vsem svetu

Rojaki na vzhodu Francije 1. maja že desetletja romajo k Mariji Pomagaj v Habsterdick. Letos je sveto mašo daroval ljubljanski nadškof metropolit Stanislav Zore, ki ima tudi rudarsko preteklost. V ...