Blaž LesnikBlaž Lesnik
Jakob ČukJakob Čuk
Meta PotočnikMeta Potočnik
Uroš Urbanija (foto: Nace Hočevar/STA)
Uroš Urbanija | (foto: Nace Hočevar/STA)

Urbaniji svetniki RTV Slovenija preprečili odgovoriti na očitke pred razrešitvijo

| 25.08.2023, 12:51 Alen Salihović

Svet Radiotelevizije Slovenija je včeraj popoldne podal soglasje upravi RTV Slovenija k razrešitvi Uroša Urbanije z mesta vršilca dolžnosti direktorja Televizije Slovenije. Predsednik sveta Goran Forbicij mu pred tem ni dovolil, da bi pojasnil svoje stališče do obtožb zaradi katerih je bil razrešen. Po koncu seje je Urbanija pričakoval sklep o razrešitvi in odpoved, a je ostal praznih rok. Svetniki RTV Slovenija so včeraj po razrešitvi Urbanije soglašali s predlogom uprave za imenovanje Andraža Pöschla za novega vršilca dolžnosti direktorja Televizije Slovenija. Obe odločitvi je svet RTVS sprejel soglasno.

Urbanija je v pogovoru za naš radio dejal, da ga preseneča, da se pred razrešitvijo ni mogel zagovarjati in odgovoriti na očitke.

Prisluhnite pogovoru.

O tem zamenjavi Urbanije je v ponedlejkovi oddaji »Spoznanje več, predsodek manj« spregovoril tudi nekdanji predsednik programskega sveta RTVS dr. Peter Gregorčič.

Vabljeni, da mu prisluhnete.

Škofija Novo mesto (photo: Škofija Novo mesto) Škofija Novo mesto (photo: Škofija Novo mesto)

V škofiji Novo mesto imenovani trije novi dekani

V škofiji Novo mesto so dobili tri nove dekane, saj so prejšnjim potekli mandati. Novomeški ordinarij Škof Andrej Saje je po posvetovanju, molitvi in premisleku dekana za dekanijo Kočevje imenoval ...

Rožni venec (photo: Unsplash) Rožni venec (photo: Unsplash)

Verouk za odrasle

V Župniji Ljubljana Sveti Križ tudi letošnjo jesen začenjajo tedenska srečanja za odrasle, ki želijo spoznati krščanstvo in prejeti zakramente (krst, obhajilo in birmo) ali pa samo odkriti ali ...