Slavi KoširSlavi Košir
Jakob ČukJakob Čuk
Andrej ŠinkoAndrej Šinko
Andrej Poglajen (foto: ARO)
Andrej Poglajen | (foto: ARO)

Državni svetnik Poglajen o nujnosti usklajen sanacije po poplavah in ustanovitvi pokrajin

Slovenija | 25.08.2023, 17:57 Alen Salihović

Poleg državnega zbora so pri hitrosti sprejemanja in potrjevanja interventne zakonodaje pomembni državni svetniki, ki z vlaganjem veta ne ovirajo izvrševanja sprejete zakonodaje. Državni svetniki sicer opozarjajo na težave, ki so se v občinah kopičile več let, vendar kot nam je dejal Andrej Poglajen, ki je tudi državni svetnik in podžupan občine Idrija, si prizadevajo za čimprejšnjo sanacijo škode. Sicer je Poglajen za naš radio spregovoril tudi o zakonu o dolgotrajni oskrbi in potrebi po ustanoviti pokrajin.

Poglajen, kot so zapisali na spletni strani občine Idrija, s svojim delovanjem »nenehno opozarja na problematike s katerimi se soočajo prebivalci Idrijsko-cerkljanske in Posočja ob tem pa redno organizira posvete na katerih na katerih se povezujejo ideje mladih iz vseh zvrsti družbeno-političnega ter gospodarskega okolja«.


Maja 2023 je bil imenovan na pozicijo neprofesionalnega podžupana občine Idrija. »Njegove zadolžitve obsegajo izvajanje nalog na področju mladinske tematike, delovanja krajevnih skupnosti v okviru sosveta predsednikov krajevnih skupnosti ter povezovanja v okviru statistične regije. Ob tem pa tudi zaključuje študij prava,« so zapisali.

Sicer je Poglajen velik zagovornik tega, da občina predstavlja dober servis občanom in občankam tako v mestu kot tudi na podeželju ob tem pa omogoča gospodarstvu, da se le to razvija in s tem omogoča skupen napredek celotne občine ter regije.

Slovenija, Politika
Duhovniki (photo: Rok Mihevc) Duhovniki (photo: Rok Mihevc)

»Vladajoči našega dela ne razumejo«

Na spremembe zakona o verski svobodi so se odzvale tudi verske skupnosti. Vladajoče spodbujajo, da obudijo pristen dialog z verskimi skupnostmi, izogibajoč se enostranskih in škodljivih odločitev. ...

Kongresni trg so preplavile zastavice v spomin na otroke, umrle v postopkih splava (photo: Pohod za življenje) Kongresni trg so preplavile zastavice v spomin na otroke, umrle v postopkih splava (photo: Pohod za življenje)

"Hudo nam je pogledati vse te zastavice."

Nosilci Pohoda za življenje so dopoldne na Kongresni trg prinesli zastavice v spomin na umrle Slovence v postopkih splava. Izrazili so tudi nasprotovanje uvedbi zakona o prostovoljnem končanju ...