Marko ZupanMarko Zupan
Andrej Poglajen (foto: ARO)
Andrej Poglajen | (foto: ARO)

Državni svetnik Poglajen o nujnosti usklajen sanacije po poplavah in ustanovitvi pokrajin

Slovenija | 25.08.2023, 17:57 Alen Salihović

Poleg državnega zbora so pri hitrosti sprejemanja in potrjevanja interventne zakonodaje pomembni državni svetniki, ki z vlaganjem veta ne ovirajo izvrševanja sprejete zakonodaje. Državni svetniki sicer opozarjajo na težave, ki so se v občinah kopičile več let, vendar kot nam je dejal Andrej Poglajen, ki je tudi državni svetnik in podžupan občine Idrija, si prizadevajo za čimprejšnjo sanacijo škode. Sicer je Poglajen za naš radio spregovoril tudi o zakonu o dolgotrajni oskrbi in potrebi po ustanoviti pokrajin.

Poglajen, kot so zapisali na spletni strani občine Idrija, s svojim delovanjem »nenehno opozarja na problematike s katerimi se soočajo prebivalci Idrijsko-cerkljanske in Posočja ob tem pa redno organizira posvete na katerih na katerih se povezujejo ideje mladih iz vseh zvrsti družbeno-političnega ter gospodarskega okolja«.


Maja 2023 je bil imenovan na pozicijo neprofesionalnega podžupana občine Idrija. »Njegove zadolžitve obsegajo izvajanje nalog na področju mladinske tematike, delovanja krajevnih skupnosti v okviru sosveta predsednikov krajevnih skupnosti ter povezovanja v okviru statistične regije. Ob tem pa tudi zaključuje študij prava,« so zapisali.

Sicer je Poglajen velik zagovornik tega, da občina predstavlja dober servis občanom in občankam tako v mestu kot tudi na podeželju ob tem pa omogoča gospodarstvu, da se le to razvija in s tem omogoča skupen napredek celotne občine ter regije.

Slovenija, Politika
Papež na srečanju z mladimi v Benetkah (photo: Vatican Media) Papež na srečanju z mladimi v Benetkah (photo: Vatican Media)

Papež v Benetkah

Papež Frančišek se je dopoldne mudil v Benetkah. V mestu na vodi se je mudil približno 5 ur, v tem času pa obiskal ženski zapor, nagovoril umetnike na beneškem bienalu in se srečal z mladimi, ...

Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: ) Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: )

Živela sem z romantičnim narcisom

Vse, kar si je Petra Strelec želela, je bila ljubezen, spoštovanje, nežnost in varnost. Vse tisto torej, kar ji je manjkalo v zgodnjem otroštvu, je iskala v moškem. Tega ni našla. V času ...

Mihaela Terkov (photo: Maja Morela) Mihaela Terkov (photo: Maja Morela)

In kako diši ljubezen ...

S tokratno gostjo, profesorico biologije na Gimnaziji in veterinarski šoli v Ljubljani, Mihaelo Terkov smo se pogovarjali o pomenu sočutja do starejših. Kot prostovoljka pri Hospicu se je odločila ...