Nataša LičenNataša Ličen
Andrej NovljanAndrej Novljan
Tanja DominkoTanja Dominko
Andrej Poglajen (foto: ARO)
Andrej Poglajen | (foto: ARO)

Državni svetnik Poglajen o nujnosti usklajen sanacije po poplavah in ustanovitvi pokrajin

Slovenija | 25.08.2023, 17:57 Alen Salihović

Poleg državnega zbora so pri hitrosti sprejemanja in potrjevanja interventne zakonodaje pomembni državni svetniki, ki z vlaganjem veta ne ovirajo izvrševanja sprejete zakonodaje. Državni svetniki sicer opozarjajo na težave, ki so se v občinah kopičile več let, vendar kot nam je dejal Andrej Poglajen, ki je tudi državni svetnik in podžupan občine Idrija, si prizadevajo za čimprejšnjo sanacijo škode. Sicer je Poglajen za naš radio spregovoril tudi o zakonu o dolgotrajni oskrbi in potrebi po ustanoviti pokrajin.

Poglajen, kot so zapisali na spletni strani občine Idrija, s svojim delovanjem »nenehno opozarja na problematike s katerimi se soočajo prebivalci Idrijsko-cerkljanske in Posočja ob tem pa redno organizira posvete na katerih na katerih se povezujejo ideje mladih iz vseh zvrsti družbeno-političnega ter gospodarskega okolja«.


Maja 2023 je bil imenovan na pozicijo neprofesionalnega podžupana občine Idrija. »Njegove zadolžitve obsegajo izvajanje nalog na področju mladinske tematike, delovanja krajevnih skupnosti v okviru sosveta predsednikov krajevnih skupnosti ter povezovanja v okviru statistične regije. Ob tem pa tudi zaključuje študij prava,« so zapisali.

Sicer je Poglajen velik zagovornik tega, da občina predstavlja dober servis občanom in občankam tako v mestu kot tudi na podeželju ob tem pa omogoča gospodarstvu, da se le to razvija in s tem omogoča skupen napredek celotne občine ter regije.

Slovenija, Politika
Mami je bila na veliko noč pri sestri na obisku. Premik na drugo lokacijo je bil cel podvig. :) (photo: Urša Sešek) Mami je bila na veliko noč pri sestri na obisku. Premik na drugo lokacijo je bil cel podvig. :) (photo: Urša Sešek)

Skrb za ostarelo mami

Živimo v hiši skupaj z mamo, ki ima 85 let. Po možganski kapi 11 let nazaj se je življenje zanjo močno spremenilo. Spremenilo se je tudi za tiste, ki živimo z njo in skrbimo zanjo: to sta sestrina ...

Ta konec tedna priložnost za spoznavanje kakovostne arhitekture (photo: odprtehise) Ta konec tedna priložnost za spoznavanje kakovostne arhitekture (photo: odprtehise)

Dobra arhitektura ni modna muha.

Odprte hiše Slovenije, vseslovenski tridnevni arhitekturni festival, letos že petnajstič po vrsti odpira najsodobnejšo slovensko arhitekturno produkcijo, nove in prenovljene arhitekturne projekte ...