Damijana MedvedDamijana Medved
Matej KržišnikMatej Kržišnik
Marjana DebevecMarjana Debevec
Logo Srednjeameriške province Družbe Jezusove (foto: Vatican News)
Logo Srednjeameriške province Družbe Jezusove | (foto: Vatican News)

V Nikaragvi jezuitom prepovedali delovanje, Cerkev vedno bolj zatirana

Novice | 25.08.2023, 08:40 Marjana Debevec

V Nikaragvi se nadaljuje nasilje nad jezuiti. Srednjeameriška provinca Družbe Jezusove obžaluje določbo, s katero ji je vlada pod vodstvom Daniela Ortege odvzela pravni status. Jezuitom so bile brez možnosti pritožbe odvzete vse nepremičnine in vse druge dobrine, prepovedano je tudi njihovo delovanje.

Srednjeameriška provinca jezuitov v izjavi piše o sistematičnem zatiranju prebivalcev, ki so ga strokovnjaki Združenih narodov že označili kot zločin proti človeštvu z namenom popolne vzpostavitve totalitarnega režima.

19. avgusta je minila tudi prva obletnica aretacije škofa Rolanda Álvareza, ki je bil brez sojenja obsojen na 26 let zapora. Očitajo mu zaroto zoper nacionalno integriteto in širjenje lažnih novic. Od takrat se je v državi povečalo preganjanje Katoliške Cerkve.

Novice
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Eva Golob (photo: ZSPM) Eva Golob (photo: ZSPM)

Eva Golob: Ponosni na podeželske korenine

»Vsako leto pripravimo zelo pester program skozi celo leto in številni naši dogodki so tradicionalni. Eden takih je državni kviz Mladi in kmetijstvo, ki bo (danes) v Velikih Laščah potekal že ...