Blaž LesnikBlaž Lesnik
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Alen SalihovićAlen Salihović
Kardinal Zuppi med svojim nagovorom (foto: Posnetek zaslona)
Kardinal Zuppi med svojim nagovorom | (foto: Posnetek zaslona)

Ni treba daleč na obrobja, včasih se izogibam že sosedu

Novice | 22.08.2023, 11:46 Marjana Debevec

Več sto tisoč ljudi se udeležuje že 44. srečanja v Riminiju, ki ga pod naslovom: Za prijateljstvo med narodi pripravlja gibanje Občestvo in osvoboditev. Letos se osredotočajo na družbeno prijateljstvo kot orodje miru in skladnosti med narodi.

Zbrane v Riminiju bo nagovorilo več kot predavateljev iz Italije in vsega sveta. Med njimi je bil včeraj predsednik italijanske škofovske konference in papežev posebni odposlanec za Ukrajino kardinal Matteo Zuppi. Poudaril je, da nam družbeno prijateljstvo omogoča, da se svet okrog nas razsvetli, brez njega je namreč vse sivo.

»Obrobja niso le geografska, ampak so lahko tudi obrobja mojih sosedov, katerim se izogibam, ker jih ne želim srečati.  Tukaj je ključna beseda zastonjskost.

Prijateljstvo je brezplačno. Če prinesemo s seboj račun, potem je ostalo le malo prijateljstva, saj delamo stvari z interesom – zato, ker se nam splača. Iz evangelija pa se po drugi strani rojeva zastonjskost,« je med drugim še poudaril kardinal Zuppi.

Srečanje za prijateljstvo med narodi bodo na velik razstavišču v Riminiju sklenili v petek.

Udeleženci okrogle mize v Riminiju
Udeleženci okrogle mize v Riminiju © Posnetek zaslona

Novice
Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: ) Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: )

Živela sem z romantičnim narcisom

Vse, kar si je Petra Strelec želela, je bila ljubezen, spoštovanje, nežnost in varnost. Vse tisto torej, kar ji je manjkalo v zgodnjem otroštvu, je iskala v moškem. Tega ni našla. V času ...