Slavi KoširSlavi Košir
Jakob ČukJakob Čuk
Andrej ŠinkoAndrej Šinko
Predajo inšpektorijalnega vodstva je simbolično obeležila s. Mojca Šimenc, dosedanja inšpektorica, z izročitvijo prižgane sveče s. Mateji Kranjc. (foto: www.fma.si)
Predajo inšpektorijalnega vodstva je simbolično obeležila s. Mojca Šimenc, dosedanja inšpektorica, z izročitvijo prižgane sveče s. Mateji Kranjc. | (foto: www.fma.si)

Hčere Marije Pomočnice bo v prihodnje vodila s. Mateja Kranjc

Slovenija | 17.08.2023, 08:05 Alen Salihović

Hčere Marije Pomočnice imajo novo vodstvo. Inšpektorica s. Mateja Kranjc, je vodenje Slovensko-hrvaške inšpektorije začela minulo nedeljo v cerkvi Marije Pomočnice na Rakovniku, kjer so obhajali sveto mašo in prosili Boga za modrost dobrega vodenja po zgledu soustanoviteljice sv. Marije Dominike Mazzarello.

Kot poročajo na spletni strani Hčera Marije Pomočnice so zbrani ob somaševanju slovenskega inšpektorja Marka Košnika in hrvaškega inšpektorja Tihomirja Šutale, drugih salezijancev in duhovnikov prisluhnili Božji besedi, ki ima veliko bogatih spodbud za začetek prevzemanja novega poslanstva. »Inšpektor Marko Košnik je med drugim izpostavil tri stvari: biti z Jezusom, skupaj z drugimi pogumno veslati proti cilju brez obzira na nasprotni veter ter se v času nemoči obračati na Rešitelja. Iz svojih izkušenj je zaželel s. Mateji notranjega miru, ki ustvarja dobre pogoje za prave odločitve,« so zapisali.

Predajo inšpektorijalnega vodstva je simbolično obeležila s. Mojca Šimenc, dosedanja inšpektorica, z izročitvijo prižgane sveče s. Mateji Kranjc. Ob koncu svete maše ji je tudi čestitala v imenu vseh zbranih in ji podarila tri stvari, ki bi ji koristile pri vodenju: beležko, vrečo za »odlaganje skrbi« in žepni nož, ki naj bi jo spomnil, da je tudi slaba odločitev boljša od nobene.

Vir: FMA

Slovenija, Cerkev na Slovenskem
Duhovniki (photo: Rok Mihevc) Duhovniki (photo: Rok Mihevc)

»Vladajoči našega dela ne razumejo«

Na spremembe zakona o verski svobodi so se odzvale tudi verske skupnosti. Vladajoče spodbujajo, da obudijo pristen dialog z verskimi skupnostmi, izogibajoč se enostranskih in škodljivih odločitev. ...