Blaž LesnikBlaž Lesnik
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Rok MihevcRok Mihevc
Predajo inšpektorijalnega vodstva je simbolično obeležila s. Mojca Šimenc, dosedanja inšpektorica, z izročitvijo prižgane sveče s. Mateji Kranjc. (foto: www.fma.si)
Predajo inšpektorijalnega vodstva je simbolično obeležila s. Mojca Šimenc, dosedanja inšpektorica, z izročitvijo prižgane sveče s. Mateji Kranjc. | (foto: www.fma.si)

Hčere Marije Pomočnice bo v prihodnje vodila s. Mateja Kranjc

Slovenija | 17.08.2023, 08:05 Alen Salihović

Hčere Marije Pomočnice imajo novo vodstvo. Inšpektorica s. Mateja Kranjc, je vodenje Slovensko-hrvaške inšpektorije začela minulo nedeljo v cerkvi Marije Pomočnice na Rakovniku, kjer so obhajali sveto mašo in prosili Boga za modrost dobrega vodenja po zgledu soustanoviteljice sv. Marije Dominike Mazzarello.

Kot poročajo na spletni strani Hčera Marije Pomočnice so zbrani ob somaševanju slovenskega inšpektorja Marka Košnika in hrvaškega inšpektorja Tihomirja Šutale, drugih salezijancev in duhovnikov prisluhnili Božji besedi, ki ima veliko bogatih spodbud za začetek prevzemanja novega poslanstva. »Inšpektor Marko Košnik je med drugim izpostavil tri stvari: biti z Jezusom, skupaj z drugimi pogumno veslati proti cilju brez obzira na nasprotni veter ter se v času nemoči obračati na Rešitelja. Iz svojih izkušenj je zaželel s. Mateji notranjega miru, ki ustvarja dobre pogoje za prave odločitve,« so zapisali.

Predajo inšpektorijalnega vodstva je simbolično obeležila s. Mojca Šimenc, dosedanja inšpektorica, z izročitvijo prižgane sveče s. Mateji Kranjc. Ob koncu svete maše ji je tudi čestitala v imenu vseh zbranih in ji podarila tri stvari, ki bi ji koristile pri vodenju: beležko, vrečo za »odlaganje skrbi« in žepni nož, ki naj bi jo spomnil, da je tudi slaba odločitev boljša od nobene.

Vir: FMA

Slovenija, Cerkev na Slovenskem
Uporabljene plastenke (photo: Pixabay) Uporabljene plastenke (photo: Pixabay)

Res to potrebujem?

Praznujemo dan Zemlje – našega skupnega doma, kakor se večkrat izrazi papež Frančišek. Na svetovni in tudi slovenski ravni poteka več pobud, v katere naj bi bila vključena več kot milijarda ljudi ...

Družine zbrane pri maši na Brezjah (photo: Luka Mavrič) Družine zbrane pri maši na Brezjah (photo: Luka Mavrič)

Boga bodo vzeli zares!

Na Brezjah je bilo popoldne srečanje družin ljubljanske nadškofije. Geslo srečanja je bilo »Vzemi Boga zares!«. Srečanje so sklenili ob 16. uri s sveto mašo, ki jo je daroval nadškof Stanislav Zore.

Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.