Andrej Saje in Franc But (foto: SŠK)
Andrej Saje in Franc But | (foto: SŠK)

Predsednik SŠK sprejel novega veleposlanika pri Svetem sedežu

Škofovska konferenca | 10.08.2023, 15:03 Rok Mihevc

Novomeški škof Andrej Saje, predsednik Slovenske škofovske konference, je na škofiji v Novem mestu sprejel mag. Franca Buta, novega veleposlanika Republike Slovenije pri Svetem sedežu.

»Gostu je predstavil novomeško škofijo in vlogo Slovenske škofovske konference, ki povezuje škofe krajevnih Cerkva v skupni skrbi za oznanjevanje evangelija in je v nekaterih vprašanjih tudi sogovornik z državo. Sogovornika sta govorila o tragediji, ki so jo je v večjem delu Slovenije pred dnevi povzročila huda neurja in posledične poplave. Izpostavila sta pomen solidarnosti in pomoči bližnjemu v stiski. Ustavila sta se pri sinodalnem procesu za Cerkev, ki je v teku, vlogi vere kot pozitivnem dejavniku v družbi in pomenu Svetega sedeža ne samo pri povezovanju delnih Cerkva, temveč tudi pri spoštovanju človekovega dostojanstva in gradnji miru v svetu ter varovanju stvarstva,« so zapisali na Slovenski škofovski konferenci.

Škofovska konferenca
Dijaki frizerske šole so uredili stanovalce doma starejših (photo: FB DEOS Center starejših Črnuče) Dijaki frizerske šole so uredili stanovalce doma starejših (photo: FB DEOS Center starejših Črnuče)

Kaj hitro se je naredila prava vrsta ...

Tudi v DEOS Center starejših Črnuče je prišla pomlad in s tem čas za spremembe. Tako so stanovalci medse povabili dijaki Srednje frizerske šole, ki so se vabilu z veseljem odzvali, pišejo na ...