Blaž LesnikBlaž Lesnik
Jakob ČukJakob Čuk
Meta PotočnikMeta Potočnik
Pomoč (foto: STA)
Pomoč | (foto: STA)

Mednarodna policijska organizacija odprla zbirni center v Ljubljani

Slovenija | 07.08.2023, 10:29 Rok Mihevc

V teh težkih trenutkih, ko so poplave prizadele naše ljudi, je Mednarodna policijska organizacija odprla zbirni center v Ljubljani. Ljudje se odzivajo in prinašajo vodo, hrano, oblačila in druge potrebščine.

Prostovoljci so že dva dni dejavni, pripravljajo pakete ter pomagajo pri organizaciji in sortiranju. Spletni obrazec najdete tukaj. Prek njega lahko ljudje sporočijo, kaj potrebujejo, in se dogovorijo za prevzem ali dostavo. Lahko jih kontaktirajo tudi na telefonsko številko 051 303 400 (Rok).

Zbirni center je na Magistrova 1 v Ljubljani, potrebujemo vodo, hrano, oblačila in druge nujne potrebščine (osebna higiena, prva pomoč).

Slovenija
Škofija Novo mesto (photo: Škofija Novo mesto) Škofija Novo mesto (photo: Škofija Novo mesto)

V škofiji Novo mesto imenovani trije novi dekani

V škofiji Novo mesto so dobili tri nove dekane, saj so prejšnjim potekli mandati. Novomeški ordinarij Škof Andrej Saje je po posvetovanju, molitvi in premisleku dekana za dekanijo Kočevje imenoval ...

Rožni venec (photo: Unsplash) Rožni venec (photo: Unsplash)

Verouk za odrasle

V Župniji Ljubljana Sveti Križ tudi letošnjo jesen začenjajo tedenska srečanja za odrasle, ki želijo spoznati krščanstvo in prejeti zakramente (krst, obhajilo in birmo) ali pa samo odkriti ali ...